Liefde maakt meer kapot dan je lief is

Ja, dat is wat liefde doet. Het pad van de liefde is een destructief pad. Liefde vernietigt dat in ons leven wat ons niet onvoorwaardelijk vervult met liefde. Liefde maakt kapot wat door angst in je leven is gekozen en door angst in je leven is gekomen.

Elk moment van je leven maak je de keuze tussen angst en liefde. In elk moment kun je bepalen of je kiest voor het pad van liefde of voor het pad van angst.

Vaak kiezen we voor angst. Angst waarschuwt voor gevaar, en angst helpt ons overleven. Angst bouwt muurtjes om ons heen om het onbekende buiten te houden. Angst leert ons gewoonten aan zodat geen onverwachts gevaar ons kan verrassen. Angst vertelt ons verhalen zodat we de wereld om ons heen begrijpen. Angst houdt vast wat veilig voelt en houdt wat eng voelt op afstand.

Angst is nooit sterker dan liefde.

Liefde dendert dwars door alle illusies van angst heen. Ze verleidt je continu om te kiezen voor haar pad.

Angst neemt je mee over de veilige, maar lange en donkere route. Liefde weet een kortere weg. Ze toont je een pad vol licht en vrijheid – en vernietiging.

Liefde leert je om dapper te leven. Vanaf je geboorte heb je geleerd om te overleven ook als er geen onvoorwaardelijke liefde was. Angst hielp je dan te overleven. Angst bracht je verder. Maar nu heb je angst niet meer nodig om te overleven. Je kunt leven vanuit onvoorwaardelijke liefde en mag wat je geleerd hebt met angst loslaten.

Wanneer je kiest voor liefde, zet de vernietiging in. Je muren worden afgebroken, je gewoonten raak je kwijt, de verhalen geloof je niet meer. De illusies die angst je voorhield vallen uit elkaar.

Je kunt zien dat je op het pad van liefde zit, wanneer je vernietiging in je leven ziet huishouden. Wanneer je de liefde voelt die door je heen stroomt, ondanks dat er vernietiging plaatsvindt. Dat is hoe je herkent dat liefde aan jouw kant staat – dat jij aan de kant van liefde staat.

Als alles hetzelfde blijft, jij hetzelfde blijft, je dezelfde patronen blijft volgende, dezelfde gewoonten behoudt, hoewel ze je niet vervullen met levenskracht, vreugde en onvoorwaardelijke liefde. Als er geen vernietiging is en angst de baas blijft. Wanneer je bang blijft voor dezelfde dingen waar je altijd bang voor bent geweest, dan ben je niet aan de kant van liefde. Dan blijf je aan de kant in angst.

Ook wanneer je wel voor de kant van liefde hebt gekozen, zul je steeds scherper zien waar angst in je leven blijft hangen. Waar je bang bent om los te laten. Wat je niet durft te vernietigen, omdat je niet kan overleven zonder.

Dat is goed. Je mag alles hebben van liefde. Liefde gunt je alles, ook je angsten.

Hoe meer kracht liefde krijgt, hoe zwakker angst wordt. Er zal een moment komen dat de kracht van liefde de zwakke angst overwint en vernietigt. Je ziet hele dimensies van je leven voor je neus in elkaar zakken. Dat is wanneer je weet dat het goed is dat het kapot gaat. Dat vernietiging goed is. Dat je kan overleven zonder angst dat je waarschuwt voor het gevaar. Het gevaar zal er niet meer zijn. Tezamen met angst wordt ook het gevaar vernietigt.

Het gevaar is namelijk niet waar. Er is geen werkelijk gevaar.

Het universum is een cirkel van creatie en destructie. Niets wordt werkelijk vernietigt – het verandert alleen van vorm. Wij denken dat vernietiging iets slechts is. Het kwaad. We zijn er bang voor. We zien niet de schoonheid en de noodzaak van vernietiging. Zonder vernietiging kan er geen schepping plaatsvinden.

Wat was er voor de creatie van het universum? De destructie van het universum. Het is een cyclus. We komen weer uit waar we al zijn geweest. Het is een uitzetten en een inkrimpen, en wederom uitzetting en inkrimping – tot in het oneindige.

De vernietiging die wij zien in het menselijk leven is een reflectie van de destructie die plaatsvindt in het universum. Als we een ster zien die explodeert en sterft, dan zien wij niet iets verschrikkelijks. We huilen er niet om. We zijn er niet boos om. We proberen het niet te veranderen.

We zien hoe mooi het is dat een natuurlijk proces plaatsvindt.

Maar wanneer we iets in ons even vernietigd zien worden, huilen we, zijn we boos, proberen we het te veranderen. We kunnen niet herkennen dat dat wat vernietigt wordt plaats maakt voor iets nieuws.

We kunnen wel ons hele leven blijven vasthouden aan wat we denken dat goed is, maar zal er geen plaats zijn voor nieuwe creatie. Er is geen ruimte voor liefde om in te nemen en groei te manifesteren. Zo blijven we hangen in een wereld van angst. Liefde geeft je de kracht om niet alleen te overleven, maar werkelijk te leven.

Voor liefde om te overwinnen, moet er vernietiging plaatsvinden.

Dat is de cyclus van het universum.

De personificatie van de vernietigende kracht van liefde is de Hindoe godin Kali. Kali is de goding van tijd en verandering. Ze vernietigt alles wat niet meer nodig is, zodat nieuwe schoonheid geboren kan worden. Het Kali Yantra symboliseert deze cyclus. Je ziet de Kali Yantra in de afbeelding hieronder. Mediteren met de Kali Yantra en een Mantra waarin de godin Kali wordt aangeroepen kan je helpen om de natuurlijke cyclus van creatie en destructie te erkennen en toe te laten.

Voorbeeld van een krachtig Kali Mantra:

ॐ क्रीं कालिकायै नमः
Om Krim Kalikaye Namah
“Ik buig voor de godin Kali”

kaliyantra

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

Human Design Definitielijst

Human Design Definitielijst

Definitielijst Human Design: De wetenschap van differentiatie, in de wereld gebracht door Ra Uru Hu. De kennis die illustreert hoe elk mens uniek is in het functioneren van hun energetische systeem. Human Design combineert oeroude wijsheden met moderne wetenschap. Het...

De Schaduwkant van de Projector

De Schaduwkant van de Projector

Waarom hebben we het over de schaduwkant? Wat voor goed kan dat doen? Is dit niet ontmoedigend? Waarom kijken we niet gewoon naar het licht en bekrachtigen we de goede dingen? Er wordt veel geschreven en gezegd over Projectors. Mijn meest gelezen artikel zit vol...

Ariane – Human Design analist & coach

Ik ben hier om te begeleiden en te inspireren. Human Design kwam in 2009 in mijn leven, nog voor mijn eerste reis naar Azië. Het is zo een altijd-aanwezige lens geweest waardoor ik diepere lagen van het menselijk bestaan zie. Na het afronding van mijn universitaire opleiding Culturele Antropologie, was ik van 2014 tot 2018 in opleiding bij Alokanand Diaz (Human Design Republic) en de International Human Design School.