Hoe maak ik juiste beslissingen?

Het pad van ons leven wordt bepaald door de keuzes die we maken, elke minuut van elke dag. Daarom nemen we keuzes heel serieus. We denken er lang over na. We luisteren naar advies van anderen. We wegen voors en tegens af. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat we de juiste beslissing maken. We willen verzekerd zijn dat we op de juiste tijd op de juiste plaats terecht komen. Dat we met een tevreden glimlach kunnen terugkijken op ons besluit.

Wat als ik je nu vertel dat al dit nadenken volledig nutteloos is? Jep, dat lees je goed, het is niet nodig. Het verstand heeft geen idee wat je moet doen. Het weet niet wat de juiste beslissing is. Daarom denkt het er zo hard over na, vergelijkt het argumenten, beredeneert het wat het beste is. Want het verstand weet het niet. En in tegenstelling tot wat het graag beweert, het zal het nooit weten.

Ja, achteraf! Dan vertelt het je dat het altijd al wist wat de juiste beslissing was. Het zal zeggen, ik wist het vanaf het begin al! Ons brein is best bijdehand namelijk. Het doet graag alsof het alles onder controle heeft. Alsof het de leiding heeft over elke keuze die jij maakt. Maar dat is een illusie.

 

Er is een correct pad voor jou, je zit er op dit moment op. Maar je verstand zit niet achter het stuur. Je bewustzijn beweegt je niet. Je lichaam doet onbewust al het werk. Terwijl het bewuste verstand met de eer strijkt. Je lichaam neemt de beslissingen. Je lichaam beweegt naar links of naar rechts. Je lichaam zegt ja of nee. En dan stuurt het onbewust het bericht door naar je brein dat de beslissing gemaakt is. Een bericht dat het brein dan uitlegt in een taal die je kunt begrijpen: ratio. “Ik doe dit, omdat … bla, bla, en bla.” Het is altijd logisch.

Behalve wanneer het niet klopt. Als je keuze niet het effect heeft dat je had gehoopt, legt je verstand dit uit als een fout, een ongeluk, alsof je de verkeerde beslissing hebt genomen. Meer nadenken en rationaliseren zal nodig zijn om het goed te maken. Waarom is het fout gegaan? Wie is verantwoordelijk? Hoe kan ik het de volgende keer beter doen?

Wat een taak heeft het verstand zichzelf gegeven… Alle mogelijkheden in het universum voorstellen en dan bepalen welke het beste is! Elke minuut van elke dag weten wat de juiste richting is om te nemen. Voordelen tegen nadelen afwegen. De toekomst inbeelden om te kunnen voorspellen wat er gaat gebeuren. Het verleden inbeelden om te kunnen leren van alle fouten die al eerder zijn gemaakt. Het lijkt onmogelijk!

Dat lijkt zo, omdat het dat ook is. Gelukkig voor het verstand, is dat helemaal niet diens taak. Als het dat wel zou zijn, hoe zou er dan ooit een beslissing genomen kunnen worden? Als je alle mogelijkheden in het universum kan inbeelden, hoe onderscheid je dan welke juist is voor jou? De mogelijkheden zijn oneindig.

Wij zijn niet oneindig. Mensen zijn gelimiteerd. We zijn gelimiteerd door ons lichaam, onze omstandigheden, door ons individuele en zeer specifieke levenspad waar we voor op aarde zijn gekomen. We zijn hier niet om oneindige mogelijkheden uit te leven. We zijn hier om één specifieke mogelijkheid uit te leven – de mogelijkheid van jouw individuele bestaan.

 

We hebben ons verstand om bewust te kunnen zijn van de oneindige mogelijkheden van het universum. Met onze verbeelding kunnen we ons zowel bewust worden van al wat we zijn als al wat we niet zijn. Als het verstand zich tot deze taak zou beperken, dan zou het heel simpel zijn om altijd de juiste beslissing te nemen.

Maar het verstand denkt dat al die mogelijkheden die het zich kan voorstellen ook werkelijk mogelijkheden zijn. En zo leidt het ons continu af door ons te vertellen dat – nee, we kunnen ons niet alleen bezighouden met het zijn wie we zijn, we moeten ook rekening houden met al die andere mogelijkheden. Want, stel je voor..!

Dit zijn allemaal processen die op het bewuste niveau plaatsvinden. We kunnen zien hoe de gedachten door ons hoofd vliegen. Ons onbewuste lichaam gaat ondertussen gewoon haar gang. Het doet gewoon haar ding. Het bestaat. Het loopt het pad van ons leven. In principe neemt het onze beslissingen voor ons terwijl wij ons zo’n zorgen aan het maken zijn. Het enige wat het bewustzijn – jij – hoeft te doen, is er in meegaan. Leun achterover en bekijk de film.

 

Je hebt vast wel eens gehoord, “luister naar je gevoel,” “volg je hart.” De sensatie die je krijgt als je op dit gevoel afstemt is een signaal van je onbewuste. Het zegt, ik weet wat te doen, je kunt erin meegaan.

Wat is het precies waar je naar kan luisteren om je vertellen of je op het juiste pad zit? Welk gevoel klopt? Kun je erop vertrouwen? Hoe weet je of het juist is? Je Human Design chart geeft je een concrete kaart waarop je kunt zien waar je in je lichaam op kunt vertrouwen om je te vertellen wat correct is voor jou – we noemen het je Autoriteit. Het laat zien waar jouw besluitvorming plaatsvindt. Wanneer je begint te experimenteren met Human Design, experimenteer je met het vertrouwen op dit gevoel.


Wil je meer weten over jouw design? Ga dan naar de readings pagina of stuur me een bericht.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

Human Design Definitielijst

Human Design Definitielijst

Definitielijst Human Design: De wetenschap van differentiatie, in de wereld gebracht door Ra Uru Hu. De kennis die illustreert hoe elk mens uniek is in het functioneren van hun energetische systeem. Human Design combineert oeroude wijsheden met moderne wetenschap. Het...

De Schaduwkant van de Projector

De Schaduwkant van de Projector

Waarom hebben we het over de schaduwkant? Wat voor goed kan dat doen? Is dit niet ontmoedigend? Waarom kijken we niet gewoon naar het licht en bekrachtigen we de goede dingen? Er wordt veel geschreven en gezegd over Projectors. Mijn meest gelezen artikel zit vol...

Ariane – Human Design analist & coach

Ik ben hier om te begeleiden en te inspireren. Human Design kwam in 2009 in mijn leven, nog voor mijn eerste reis naar Azië. Het is zo een altijd-aanwezige lens geweest waardoor ik diepere lagen van het menselijk bestaan zie. Na het afronding van mijn universitaire opleiding Culturele Antropologie, was ik van 2014 tot 2018 in opleiding bij Alokanand Diaz (Human Design Republic) en de International Human Design School.