Blog

Geïnspireerd door Maria Magdalena

Photo by Bambos Demetriou (www.unmaskphotography.com)
Blog / Spirituality

Geïnspireerd door Maria Magdalena

This post is also available in: English (Engels)

Dit blog is geïnspireerd door een boek: The Magdalen Manuscript. Een Sister uit Engeland had het aangeraden en ik voelde een sprankel van interesse. Ik vroeg op Facebook of er misschien iemand was die het boek te leen had. En jawel hoor, een Sister die vlakbij woonde had het boek liggen. Ze had het zojuist die avond daarvoor in haar handen gehad, en zich afgevraagd of er misschien iemand was om het aan uit te lenen. Ik ging het meteen ophalen en begon te lezen op de terugweg. Alleen de inleiding resoneerde zo met mij, dat ik zat te lachen en te huilen in de drukke trein. Dat was al een bijzondere ervaring. De rest van de dag heb ik lezend doorgebracht.

Het Magdalena Manuscript wordt het best geïntroduceerd door de auteur zelf:

Het Magdalena Manuscript geeft Maria Magdalena’s persoonlijke verhaal over haar trnatrische relatie met Yeshua ben Joseph, die in onze dagen Jezus Christus wordt genoemd. het beschrijft een liefde, zó diep dat ze 2000 jaar van leugens kon overleven. Haar verhaal kan nu, aan ‘het begin van het einde der tijden’, eindelijk worden verteld. Als Hoge Ingewijde van de Tempel van Isis, was Maria Magdalena de ‘Heilige Graal’, de kom die het bloed van Christus droeg. En de lang-voorspelde ‘zon’die uit haar zou worden geboren, was een meisje met de naam Sar’h.

Het is tijd om Maria Magdalena in ere te herstellen. Ze is Jezus’ partner, de moeder van hun bloedlijn en de vrouw die de kerk van Jezus Christus zou voortdragen. De lessen van Jezus Christus waren verdraait om het patriarchische systeem van de kerk zoals we het vandaag kennen te dienen.

Van het verhaal van Maria Magdalena, de Bijbel, en mijn eigen perspectief begrijp ik dat wanneer sprak over zijn Vader, hij niet sprak over een “Heer” in de hoge hemel, maar over zijn grotere, hogere Zelf, waar hij de menselijke manifestatie van was. Elke individuele Zelf is weer verbonden met het collectief van bestaan op deze planeet. We kunnen dit God noemen. Of zelfs het grotere geheel van het universum waar we onderdeel van zijn. We zien allen andere dimensies van hetzelfde Zijn.

De Hemel is nu, als je gelooft; is wat Jezus zei. Je bent in het Koninkrijk van God. We zijn de Hemel gaan zien als iets dat komt na de dood, als beloning voor een leven lang de regels volgen, “goed” zijn. Wanneer we ons realiseren dat je alles kunt creëren wat je wenst – zoals Jezus deed met water en wijn – dan realiseren we ons dat je je eigen Hemel kunt creëren, nu, op dit moment.

Mattheus 22:36-40 

‘Meester, wat is het belangrijkste gebod in de wet van Mozes?’ Jezus antwoordde: ‘Heb de Here, uw God, lief met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dit gebod is het eerste en het belangrijkste. Het tweede gebod komt op hetzelfde neer: “Heb uw naaste net zo lief als uzelf.” Deze twee geboden zijn de basis van de hele wet en de profeten.’ (Het Boek)

Traditioneel hebben we dit gebod altijd geïnterpreteerd als, heb een God buiten jezelf lief. Maar als we allen delen zijn van één geheel, dan zijn we allen één. We zijn allen aspecten van God, en dus zijn we God. Zowel elk individu, als het geheeld. Dus God liefhebben betekent jezelf liefhebben. “Met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand.” Heb jezelf geheel lief, hou onvoorwaardelijk van jezelf, en je zal God kennen.

Dan, ten tweede, “heb uw naasten lief”; Hou van de ander. Hou zo onvoorwaardelijk van de ander als je van jezelf houdt.

Dat is de belangrijkste essentie van wat Jezus onderwees.

He predikte geen liefde voor een ver verwijderd, onkenbaar, almachtig, alwetend Wezen. Hij predikte liefde voor de Zelf. Ik ben de onkenbare, almachtige, alwetende Wezen. Wij zijn God.

Dus aanbid jezelf, geloof in jezelf. Behandel jezelf als die God die je bent. Je verdient alles, want je bent alles. Vul jezelf met zoveel liefde dat je overstroomt en liefde geeft aan anderen met dezelfde aanbidding.

 

Photo by Bambos Demetriou (www.unmaskphotography.com)

Photo by Bambos Demetriou (www.unmaskphotography.com)

Comments (2)

 1. Wilma

  Hey Ariane,

  Ik heb ook wat met Maria Magdalena en lees ook veel over de Katharen.
  Heb je het magdalena mysterie ook gelezen? Kathleen McGowan heeft verschillende historische romans geschreven. Ze denkt zelf een reïncarnatie van Maria magdalena te zijn.

 2. Carrie

  <3 This made so much sense to me.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare