Blog

Overvloed

Blog / Spirituality

Overvloed

This post is also available in: English (Engels)

Overvloed is het weten dat de wereld, de mensheid en het geheel van het universum vóór jou is, en niet tegen je. We staan allemaal aan dezelfde kant. De kant van het Leven.

We leven in de illusie dat we moeten vechten om te overleven. Dat we moeten concurreren met anderen om te krijgen dat we willen.

Dit is de basis en de reden voor ons bestaan. Dankzij genadeloos strijden voor het beste wat leven op aarde te bieden heeft, hebben de beste genen overleefd en het geniaal mooie leven op deze planeet gecreëerd. Deze drang om voor onszelf te vechten, de drang om te verbeteren, en om alles dat op ons pad komt te vernietigen en te vermoorden zit diepgeworteld in onze genetisch programmering. Het heeft ons alles gebracht dat we nodig hadden om te komen waar we nu zijn.

Het heeft ons alles gebracht, dankzij de overtuiging dat het nooit genoeg is. We hebben altijd meer en meer en meer nodig. Het is nooit genoeg. We vragen meer en meer van onszelf, elke dag weer, in de hoop dat het ooit, op een dag, genoeg is. We werken onszelf naar een burn-out, in de hoop dat het ooit genoeg is. Almaar proberend om alles dat er beschikbaar is te benutten, consumeren we onszelf letterlijk de dood in.

Want we zijn doodsbang dat als we dat niet doen, we niet zullen overleven.

Onze samenleving is gebouwd op angst. Elk individu leeft constant in angst. Een diepe angst dat ze vandaag niet hard genoeg zullen kunnen werken. Of dat ze vandaag niet alle dingen zullen kunnen doen die nodig zijn om te overleven.

Ik ben nu hier om jou te vertellen; Het is genoeg. Jij bent genoeg, en je doet genoeg – altijd.

Overleven is een recht, niet een voorrecht. Het is een fundamenteel bestaansrecht en je hoeft dit niet te verdienen. Er zijn geen voorwaarden waaraan je hoeft te voldoen om te mogen bestaan.

Dit betekent dat jouw bestaan nooit in gevaar is. Je komt niet op straat terecht, je zal geen armoede lijden, je hoeft niet te vechten.

Als je nu denkt, “Ja, maar hoe weet je dat? Het zou kunnen!” Dan heb ik je precies waar ik je wil hebben.

Want deze instelling “het zou kunnen,” is een opening naar kansen en mogelijkheden.

Ik zou dood kunnen gaan, ik kan op straat terecht komen, alles kan fout gaan en iedereen zou me kunnen haten.

Ik zou kunnen leven, ik kan altijd veilig zijn, het kan fantastisch zijn en ik zou succesvol kunnen zijn en iedereen kan van me houden.

Neem even een moment om te zien hoe je reageert op deze twee statements.

De tweede is op een of andere manier zo veel moeilijker te geloven!

Ja, natuurlijk kan alles fout gaan. Daar bereid ik me al mijn hele leven op voor. Ik heb verzekeringen, spaargeld, een netwerk, een baan, een hypotheek, allemaal om te zorgen dat er niets fout gaat! Dit geloven we wel, ja, dat alles fout kan gaan.

Dus wat houdt ons tegen om net zo te geloven dat alles goed zou kunnen gaan? Hoe komt het dat dit geloof niet als even belangrijk wordt gezien? Nou…het is levensgevaarlijk!! Wat als je gelooft dat alles goed zal gaan, en plotseling gaat het helemaal fout en je was niet voorbereid. Dan ga je niet alleen dood, maar je ongelijk wordt bewezen. Oh, vreselijk, stel je voor! Iedereen zal je uitlachen en zeggen: “Kijk, die idioot, die dacht dat het allemaal goed zou komen, en kijk nou eens! Wat een loser!”

Onze diepe, diepe angst om daar terecht te komen is onze angst voor tekort. Onze angst dat het er niet zal zijn. Dat er geen liefde is, geen geld, geen huis, geen eten, geen slaap. We geloven dat als we niet heel hard werken om te zorgen dat al deze dingen in ons leven zeker en vastgelegd zijn, dat ze er dan niet zullen zijn.

“Als ik niet op zoek ga naar liefde, zal ik altijd alleen zijn.” “Als ik deze baan niet aanneem, zal ik geen geld hebben.”

Ik wil heel, heel duidelijk maken, dat dit soort gedachten nooit waar zijn.

We gebruiken ons verstand om constant te focussen op alles wat er niet is en proberen alle manieren te bedenken waarop we de dingen kunnen laten verschijnen. Ik krijg hoofdpijn van het alleen al typen; deze dwingende energie gericht op één ding op dat éne moment: MAKE IT HAPPEN!! AAARGGGHHHHH!!

In werkelijkheid, wat er hier gebeurt is dat we met deze overtuiging onze eigen hel creëren. Die AARGGHH! is het geluid van mijn persoonlijke hel. Een wereld waarin ik persoonlijk verantwoordelijk ben voor de manifestatie en creatie van elke behoefte in mijn leven.

Want dat is niet hoe de wereld in elkaar zit. In de flow van het leven, is in alles voorzien. Voor sommige dingen werk je, voor sommige niet. En alles wat je nodig hebt is er altijd.

Dit is niets nieuws. Dit is niet een New Age concept. Twee duizend jaar geleden zei Jezus al precies hetzelfde:

Maakt u geen zorgen

25 Ik geef u deze raad: Maak u geen zorgen over eten, drinken en kleren. Uw leven is belangrijker dan het voedsel! En uw lichaam is belangrijker dan kleding! 26 Let eens op de vogels. Die maken zich geen zorgen over wat zij moeten eten. Zij hoeven niet te zaaien of te oogsten of te bewaren, want God geeft hun wat zij nodig hebben. 27 U bent Hem toch meer waard dan de vogels! Al die zorgen maken uw leven geen dag langer. 28 Waarom zou u zich zorgen maken over kleding? Kijk eens naar de bloemen in het veld. Die staan daar te bloeien zonder zich druk te maken. 29 En toch zag koning Salomo, met al zijn pracht en praal, er niet zo mooi uit als zij. 30 Als God zo goed zorgt voor de bloemen (die vandaag in het veld staan en morgen weg zijn) zal Hij dan niet nog veel beter voor u zorgen? Wat hebt u toch weinig vertrouwen in Hem! 31 Maak u dus geen zorgen over wat u zult eten of aantrekken. 32 Met dat soort dingen vullen de ongelovigen hun leven. Uw hemelse Vader weet heel goed wat u allemaal nodig hebt. 33 Geef God en Zijn Koninkrijk de hoogste plaats in uw leven. Hij zal dan in alles voor u zorgen. 34 Maak u geen zorgen voor de dag van morgen. Ook morgen zal God u weer geven wat u nodig hebt. Leef dus gewoon bij de dag.” (Het Boek, Mattheüs 6:25-34)

Of het nu God, de Vader, het Universum, het Leven of jouw Hoger Zelf is die in je behoeften voorziet – er geen enkele reden om je zorgen te maken. In de Bijbel is geschreven, geloof in God – dan en alleen dan zal er overvloed voor jou zijn. Dit is niet wat Jezus bedoelde. Hij zei in principe hetzelfde als ik hierboven. Als jij in jezelf vertrouwt en gelooft dat de wereld hier is voor jou, dan zal de overvloed aan je openbaart worden.

Niet als in, het rijst op uit de aarde in een grote parade van donder en rook. Je zult het simpelweg zien. Je ziet mogelijkheden waar eerst gesloten deuren waren. Je ziet waarde waar je eerst niks zag. Je ziet hoe het allemaal goed zou kunnen gaan!

Vanuit die plek van openstaan voor mogelijkheden, kun je een diep vertrouwen in jezelf voelen. Een vertrouwen in dat wat het ook is waar je nu mee bezig bent, wie je ook bent, waar dan ook – dat is goed en dat is genoeg. En precies dit moment van Nu zal je alles brengen wat je nodig hebt. Alle liefde, succes, geld, en wat je ook maar op je lijstje hebt, je kunt het allemaal ontvangen.

Dat is het geloof dat Jezus verkondigde. Het geloof dat God, onze hogere Zelf, zal voorzien.

Nu dan, kun je dat vertrouwen?

eraani-nl-i-expand-in-all-directions


P.S.

Het is niet alsof je van het ene op het andere moment besluit dat je Overvloed ziet, en geld begint ineens je leven binnen te vliegen.

Je bent op School en je bent aan het leren. Je leert over alle verschillende mogelijkheden van het Leven. Zoveel mensen hebben geld, zoveel mensen hebben geen geld – ongeacht wat ze geloven.

Het gaat over zoveel meet dan alleen geld. Het gaat om – hoe wil je leven? Wil je leven in continue angst en onzekerheid over geld? Of wil je vertrouwen dat het universum vóór je werkt – en datgene wat tegen je werkt, ben jij.

Angst verdwijnt niet zomaar in het niets om vervangen te worden door een solide, onwankelbaar vertrouwen. Het is een keuze die je maakt, van moment tot moment. Volg ik mijn angst, of volg ik mijn vertrouwen? Je zal nooit iets 100% zeker weten. Daarom noemen we het Geloof. Als je zeker wilt zijn in het leven, kun je altijd gewoon Nee zeggen. Dan kun je zeker zijn dat de deur dicht is.

De toevoer van geld – net als de stroom van liefde (in feite hetzelfde) – is onbeperkt. Sinds je bent begonnen met dit lezen, is er nieuw geld gecreëerd uit het luchtledige bij banken over de hele wereld.

Geld is niet een ding dat echt is. Het is een representatie, een middel. Het is een papiertje of een paar lichtpuntjes in een scherm die vertellen: “Ik heb zoveel van dit.” Het bestaat niet om te bestaan. Het heeft een functie, een doel, een natuurlijke beweging. En die beweging is een flow.

Een stilstaand watertje begint al snel te stinken, een kolkende rivier is altijd vers.

Comment (1)

  1. Marilou

    Beautifully put sister and ao true. I feel totally free reading this. Relaxing and trusting the moment, the devine and my self on this path. I love you! and life is beautiful 🙂 Lucky happy and grateful to have you by my side. XoXo

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare