Generators: Hoe wacht je op de respons?

This post is also available in: English (Engels)


Vraag: “De strategie voor Generators is “wachten op de respons…” Wat houdt dat precies in? Het lijkt me niet logisch dat generators veel aan het wachten zijn.”


Antwoord:

Het is bijna onmogelijk voor generators om niets te doen. Je zult zelden een generator tegenkomen die niets aan het doen is. Zijn ze dat wel is dat ofwel omdat ze uit hun energiebalans zijn (depressie, ziekte, etc.) of omdat ze in herstelmodus zijn.

Wachten op de respons in een strategie die werkt van moment op moment, van dag op dag. Het is niet wacht… en reageer. Het is wacht op de respons.

Dit betekent dat je druk druk kan zijn met iets, als je ineens een gevoel hebt – ik wil iets anders gaan doen. In plaats van dan meteen te initiëren en iets anders te gaan zoeken om te doen, blijf waar je bent. Initieer niet. Er komt iets waar jij op zult kunnen responderen. Je trekt het naar je toe. Het is de wet van aantrekkingskracht.

Door de beslissing te nemen om te wachten, geef je een duidelijk bericht af over wie jij Bent. Je geeft je over aan de autoriteit van je lichaam. En het hele universum zal samenspannen om ruimte te geven aan jou en jouw behoeftes.

De strategie voor generators is heel simpel. Ga niet meteen over op actie vanuit een mentale beslissing. Erken je behoefte of de impuls en wacht dan op de respons, voordat je er naar handelt. Alleen dan kan een respons van jouw werkelijke autoriteit komen.

 Als het geen “Ja!” is, dan is het een nee. 

Het Sacrale centrum is het belangrijkste centrum in het lichaam voor Generators.eraani-sacral-center Het is de motor die levensenergie vermenigvuldigt. Het
ontvangt energie in respons en heeft de kracht om deze energie tot in het oneindige te vermenigvuldigen. Dit is niet een abstract idee. Kijk maar eens om je heen; alles wat je ziet is gemaakt met Sacrale energie. Het Sacraal kan eindeloos reproduceren – zolang er energie beschikbaar is. En het kan alleen reproduceren. Het heeft iets nodig om het proces in gang te zetten. We zijn geen zelf-startende auto’s. We hebben iemand nodig die de sleutel omdraait. Dit is de magie van de respons.

De respons komt in vele vormen. Het geluid van het Sacraal, is de belangrijkste om te leren kennen. Het Sacraal bevindt zich diep in ons lichaam, in het bekkengebied. Dat is waarvanuit het communiceert, vanuit diep van binnen. We maken heel vaak Sacrale geluiden. Je kunt ze herkennen als grommen, zuchten, kreunen en andere geluiden die we eigenlijk maar onbeschoft vinden.

We leren al vroeg in ons leven dat we met twee woorden horen te spreken. Spreek luid en duidelijk, is de norm. En vooral horen we ons te verantwoorden. Als je een besluit neemt, gaat het vaak vooral over de reden erachter.

Het Sacraal heeft geen interesse in redenen. Het communiceert niet meer dan “Ja, ik ga aan,” of “Nee, ik ga niet aan.”

Redenen zijn de zaak van het verstand. Wanneer we spreken, gebruiken we de taal die we hebben geleerd met ons brein. Het brein heeft de taak om alles wat het verwerkt te kleuren met meningen en ideeën. Wanneer je dus uitlegt, ga je spreken vanuit het hoofd. De respons van het Sacraal wordt bedolven onder alles wat er in je hoofd gebeurt. Hoe kun je nu nog weten wat de respons was? Door Sacrale geluiden te herkennen, kun je de berichten van het Sacrale centrum duidelijk herkennen.

Je kunt een generator het beste een vraag stellen door er onverwacht ermee te komen en bij voorkeur terwijl ze aan het kauwen zijn. Met een brein dat ergens anders mee bezig is, kan het Sacraal direct reageren op de vibratie die het vanuit jouw vraag ontvangt. En met een mond vol eten, zal er geen duidelijk woord uit hun mond kunnen komen. Dan is er een hele duidelijke distinctie tussen ja of nee.

“Ah-hah” met een “hah” die enigszins in toon omhoog gaat, is het Sacrale geluid voor “Ja.”

“Uh-uhn” waarbij de tweede “uhn” enigzins in toon omlaag gaat, is het Sacrale geluid voor “Nee.”

Spreek ze maar eens uit. Hoor hoe het klinkt, en voel hoe het is om die geluiden te gebruiken. Als je een generator bent, oefen dan met deze geluiden in het dagelijks leven. De hele dag door respondeer je op van alles. Meestal eindigen deze responsen in ons hoofd, waar ze worden vertaalt naar beoordelingen. Als je ze laat horen, kun je heel duidelijk waarnemen wat er precies gebeurt met je energie en je lichaam als je zo ja en nee zegt tegen het leven. Kun je voelen hoe “Ah-hah” echt een openende vibratie heeft? Terwijl “Uh-uhn” meer afwijzend en afsluitend voelt?

De sleutel tot wachten op de respons is open staan. Geef je lichaam een enkel moment, één adem, om te responderen. Luister naar de geluiden die vanuit je diepe binnenste komen.

Ter voorbeeld: je zit achter de piano te repeteren. Je geniet van de fijne flow waar je in zit. Plots merk je dat je maag leeg is. Je begint te denken aan alles wat je zou kunnen eten en begint je hongerig te voelen.

Je zou nu gewoon op kunnen staan om iets te eten te pakken. Geen schade, geen probleem. Het zal vast lekker zijn. De andere mogelijkheid is om te wachten.

Je blijft achter de piano zitten en je blijft spelen. Dit is het experiment. Mijn voorspelling – mijn zekerheid, eigenlijk – is dat er iets zal komen waar jij op kan responderen. Iemand komt binnen en nodigt je uit om te gaan lunchen. Je ruikt vers gebakken brood. Het kan echt alles zijn. En dan spring je op, “Ah-hah!” zegt je Sacraal, dáár heb ik zin in!

Vanuit deze respons zal eten een hele andere ervaring zijn dan als je vanuit een initiatie vanuit het hoofd was gegaan. Wanneer je vanuit je hoofd in beweging komt, is het hoofd ook de enige die het volledig eens is met die beslissing. Als je wacht op de respons, heb je het hele lichaam mee! Je beweegt dan vanuit “Jaaammmie, ik heb zo’n zin om te eten!” In plaats van vanuit “Ja, ik denk dat ik iets moet eten.” (Ik zou willen dat ik het voor je uit kon beelden. Het verschil is zo fysiek.)

Probeer het zelf uit. Merk op hoe het voelt om ja of nee te zeggen. Wat is het verschil? Kun je het verschil en het gevoel in verschillende situaties opmerken?

Door te initiëren en vanuit je hoofd over te gaan tot actie, sluit je alle andere mogelijkheden behalve die waar je voor kiest uit. Er zou een overtuiging in je hoofd kunnen bestaan dat “ik zal alleen kunnen eten als ik nu iets voor mezelf klaarmaak.” Dit is niet per se waar. Toch kan zo’n overtuiging heel hardnekkig zijn. In werkelijkheid zijn er eindeloze mogelijkheden die je je niet kunt voorstellen. Hoe kun je “Ah-hah” zeggen tegen iets waarvan je nog niet weet dat het bestaat? Door te initiëren, sluit je alle mogelijkheden die nog niet zijn verschenen uit.

Wachten op de respons betekent open staan voor mogelijkheden. Het betekent dat je besluiten neemt vanuit jouw eigen autoriteit, en niet vanuit de autoriteit van anderen. Hoe, wat, wanneer en waar, dat is allemaal uniek en specifiek aan jou. Wanneer je beslissingen vanuit respons neemt, wordt je leven een magische samenval van being in the right place at the right time.


 

✦ Wil je meer weten over jouw design? Bekijk mijn readings pagina of stuur me een bericht.

 

“Generators, get out of your head! Respond!”

4 Reacties

 1. Magdalena Atkinson

  hi,
  I really like your article! It makes so much sense, especially the example with eating! I will try it more often! I have so many dreams, yet I have not clue how to make them true, and since I know that I am a generator, I am not worry about it at all! powerful stuff!

  Antwoord
 2. Lisa Morrison

  Thank you for this clear and easy to understand explanation of how to wait to respond. Now I feel like I know how to properly move through the world as a Generator!

  Antwoord
 3. Stefanie Joseph

  Great article, explained this concept very well. Thank you! The examples were perfect and more would be great!

  Antwoord
 4. B

  Thank you for this very informative and inspiring article!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

Human Design Insights #1: Het Solar Plexus centrum

Het Solar Plexus (Zonnevlecht) centrum is de emotionele golf. De beweging van uitzetting en samentrekking die we voelen als emoties. Wat er ook in het Nu bestaat, het emotionele centrum vergroot het, zodat het niet aan onze aandacht kan ontsnappen. Zo is het een...

Human Design Definitielijst

Human Design Definitielijst

Definitielijst Human Design: De wetenschap van differentiatie, in de wereld gebracht door Ra Uru Hu. De kennis die illustreert hoe elk mens uniek is in het functioneren van hun energetische systeem. Human Design combineert oeroude wijsheden met moderne wetenschap. Het...

De Schaduwkant van de Projector

De Schaduwkant van de Projector

Waarom hebben we het over de schaduwkant? Wat voor goed kan dat doen? Is dit niet ontmoedigend? Waarom kijken we niet gewoon naar het licht en bekrachtigen we de goede dingen? Er wordt veel geschreven en gezegd over Projectors. Mijn meest gelezen artikel zit vol...

Ariane – Human Design analist & coach

Ik ben hier om te begeleiden en te inspireren. Human Design kwam in 2009 in mijn leven, nog voor mijn eerste reis naar Azië. Het is zo een altijd-aanwezige lens geweest waardoor ik diepere lagen van het menselijk bestaan zie. Na het afronding van mijn universitaire opleiding Culturele Antropologie, was ik van 2014 tot 2018 in opleiding bij Alokanand Diaz (Human Design Republic) en de International Human Design School.