Crash Course Manifesting for Generators

This post is also available in: English (Engels)

Vraag: Ik ben een Manifesting Generator – wat betekent dat en hoe werkt het voor mij?

Antwoord: Met Human Design kunnen we onderscheiden tussen 4 typen mensen. Manifestors, Generators, Projectors, and Reflectors. Elk van deze types kan weer worden onderverdeeld op basis van de specifieke autoriteit in een design. De meeste bekende van deze subcategori√ęn zijn Manifesting Generators en Pure Generators.

Manifesting Generators hebben¬†het Sacrale centrum gedefinieerd en een gedefinieerde verbinding tussen een motor centrum (Sacraal, Wortel, Ego, of Solar Plexus) en het Keel Centrum. Dit betekent dat er een directe flow van energie is naar de Keel – het centrum van expressie en manifestatie. In andere woorden, wanneer het Sacraal van een Manifesting Generator aan gaat, wordt de energie flow direct gemanifesteerd. De energie wordt op een zo effici√ęnt mogelijke manier uitgedrukt.

Pure Generators hebben een gedefinieerd Sacraal centrum en hebben geen verbinding van een motor centrum naar de keel. Dit betekent dat de energie meer bij hen blijft, wanneer het Sacraal is geactiveerd. De energie wordt niet direct gemanifesteerd, niet meteen uitgedrukt. Dit betekent dat Pure Generators zo dieper en langer in een proces van energie flow kunnen blijven.

In andere woorden, Manifesting Generators zijn sprinters; Pure Generators zijn Marathon lopers. Dit is het fundamentele verschil tussen de twee typen. Alle andere karakteristieken zijn het product van deze basis mechaniek.

Energy glow in Manifesting Generator and Pure Generator (in blue).

Energie flow in Manifesting Generator en Pure Generator (in blauw).

Een veelvoorkomende verwarring is dat Manifesting Generators veel gemeen hebben met Manifestors. Hoewel ze het woord “manifest” delen, zijn deze twee typen fundamenteel en radicaal anders. Het is voor beide types heel belangrijk om het verschil te gebruiken.

‚Ěč

Manifesting Generators zijn wezens van deze nieuwe tijd. Ze hebben geweldige kracht en zijn hier op aarde om met hun talenten de wereld te transformeren

Pure Generators zijn het kloppende hart van onze samenleving. Hun buitengewone uithoudingsvermogen en toewijding aan hun levenswerk houdt het bloed pompende door ons collectieve leven.

Manifestors hebben een superkracht die niet kan worden nagebootst. Ze hebben de drive om te cre√ęren vanuit het niets. Ze maken een blijvende indruk op iedereen die ze ontmoeten.

‚Ěč

Meer dan wat dan ook zijn Manifesting Generators¬†Generators. Het “Manifesting” in Manifesting Generator is een bijvoeglijk naamwoord dat secundair is aan het zelfstandig naamwoord Generator. Als je als Manifesting Generator in je experiment met zelfontwikkeling¬†alleen focust op de¬†Generator aspecten, dan kom je er wel. Wanneer je focust op responderen en het volgen van de respons, zit je altijd goed.¬†Focus je alleen op het Manifesteren, dan zou je best wel eens in een hele verkeerde richting kunnen gaan.

Het verlangen om te manifesteren is zo sterk voor Generators dat de meerderheid van hen hun hele leven ermee geobsedeerd is. Generators zijn hier om hun bijdrage te leveren aan onze wereld. Bouwvakkers leven hun bijdrage in elk gebouw dat ze helpen bouwen. Dokters leveren hun bijdrage in elke pati√ęnt die ze helpen genezen. Leraren leveren hun bijdrage met elke student zie ze inspireren. Toch lijkt dit nooit genoeg. We geloven dat de enige echte, beste manier om je bijdrage te leven is door te manifesteren. Door iets te cre√ęren dat echt puur uit individuele, eigen kracht voortkomt. Waar we geen hulp voor nodig hebben gehad. Een onderneming die je onafhankelijk in de wereld hebben gebracht met je eigen manifesterende kracht.

De ironie is dat Generators simpelweg niet in staat zijn om te manifesteren zoals Manifestors dat doen. De mechaniek is er niet. Ken je de uitdrukking – als je een vis beoordeelt op hoe goed deze in een boom kan klimmen, zal het hun hele leven geloven dat het dom is? Generators die hun idee√ęn proberen te manifesteren zijn als vissen die onderaan een boom liggen te spartelen, in een poging naar boven te klimmen. Ondertussen denken de apen (Manifestors in dit geval) dat ze moeten kunnen zwemmen zoals vissen en liggen zij in de oceaan te spartelen.

‚Ěč

Wij, als mensen, hebben de genetische aanleg om altijd te willen gaan voor verder, meer, groter, beter…! Dit is het effect van het Wortel centrum. Het vertelt ons: hou het niet bij wat je nu hebt, ga verder! Er zijn altijd betere dingen om te bereiken! In plaats van te genieten van de kracht die we hebben, gaan we op zoek naar meer kracht, andere kracht, betere kracht.

“Ik ben al 30 jaar een bouwvakker. Ik heb mijn hele leven hard gewerkt en hebt bijgedragen aan de bouw van talrijke huizen waar nu mensen kunnen leven.” “Ja, maar waarom heb je nooit geprobeerd om hogerop te komen en je eigen bedrijf te starten?”

 

“Ik ben een dokter die de levens van honderden mensen heeft gered door hen de juiste medicatie voor te schrijven om hun ziekten te genezen.” “Ja, maar je zou in een ander, meer prestigieus ziekenhuis moeten werken, want daar zou je meer verdienen.”

 

“Ik ben een leraar¬†die echt geniet van de uitdaging van werken met adolescenten en ik voel een sprank van vreugde, elke keer als ik een glimlach op hun gezicht vang.” “Ja, maar als je voor een hogere graad was gegaan dan had je een cari√ęre in wetenschap kunnen hebben.”

“Ja, maar…” Het is het geluid van ontevredenheid. Ontevredenheid is de persoonlijke hel die een Generator voor zichzelf cre√ęert wanneer ze niet accepteren wat er is. Het gaat altijd hand in hand met frustratie – het gevoel van rond spartelen aan de voet van een boom. Je doet zo je best om hoger en hoger te springen,¬†maar je komt helemaal nergens.

‚Ěč

Acceptatie is de eerste en meest belangrijkst stap om jezelf alle ruimte te geven om een diep tevredenstellend leven te leiden.

‚Ěč

We zijn allemaal opgegroeid met de epische belofte: “Je kunt alles bereiken, als je maar hard genoeg werkt!”

Dit is de leugen die Generators spartelend onderaan de boom houdt.

Want, nee, je kunt niet alles bereiken. Je hebt beperkingen. Je bent wie je bent, niets meer en niets minder. Elk aspect van jou is perfect in lijn met wie je hoort te zijn. Als je een dokter wilt zijn, kun je naar school gaan, studeren en hard werken om een dokter te worden. Als je geen dokter wilt zijn, kun je theoretisch gezien ook naar school gaan, studeren en hard werken om een dokter te worden. Toch zal je nooit een dokter zijn. Je zult iemand zijn die zich gedraagt als een dokter.

We¬†staan onder enorme druk in het leven, vanuit allerlei richtingen. Meer dan van waar dan ook, komt deze druk van onszelf. Mensen om je heen kunnen je vertellen dat je anders moet zijn dan je bent, om andere dingen te doen, om beter te proberen – ze echo√ęn enkel de stemmen in jouw eigen hoofd die niet tevreden zijn. De stemmen van zelf kritiek die twijfelen aan jou en de wezenlijkheid van jouw beslissingen, jouw vaardigheden en jouw verlangens.

Acceptatie is weten dat jij perfect ontworpen bent en dat je het geweldig doet in het leven, ongeacht hoe het eruit ziet. Elk aspect van jou waar je aan twijfelt is net zo goed een belangrijk en geliefd deel van jou.

‚Ěč

De magie van de Manifesting Generator is de explosieve manier waarmee energie door hun leven stroomt. ¬†Ze zijn de meest effici√ęnte wezens op deze planeet. Ze ontvangen energie, responderen erop, en BAM ZOEF BAM, in¬†no time¬†zijn ze klaar. Ze vinden altijd de snelste manier om iets te doen. Dit betekent dat Manifesting Generators in hun leven zo’n 100x meer voor elkaar krijgen dan Pure Generators. Simpelweg omdat Pure Generators, liever dan een taak zo snel mogelijk af te ronden, graag echt in het werk duiken. Ze nemen de tijd om het project tot in de puntjes goed wordt uitgevoerd. Manifesting Generators slaan vaak stappen over. Dit (enigzins overdreven) voorbeeld maakt dit verschil voor mij heel duidelijk.

Als je een Pure Generator vraagt om de ramen te wassen, nemen ze flink de tijd om het te doen. Ze gaan elke hoek af om te zorgen dat het goed is gedaan. Als je een Manifesting Generator vraagt, pakken ze de tuinslang erbij, sproeien ze de ramen af en roepen “Klaar! Wat nu?”

Geen van beide methoden zijn goed of fout. Het is simpelweg mechaniek. Als iedereen hetzelfde was, zou onze samenleving totaal niet functioneren. We hebben mensen  die in bomen klimmen net zo hard nodig als mensen die zwemmen. Het enige wat jij dus hoeft te doen, is jouw specifieke en unieke plek in deze wereldse puzzel vinden. Jij Рhet geheel van wie jij bent Рbent essentieel voor het leven op deze planeet. Je hebt een hele specifieke plek in het collectief. En die rol is precies wat jij hoopt dat het is. Er is niets dat je hoeft te doen waar je niet al met je hele hart voor wenst.

Manifesting Generators hebben de neiging om niet alleen taken snel af te ronden, maar om dan ook meteen te gaan zoeken naar nieuwe dingen om te doen. Ze hebben zo’n grote behoefte om altijd bezig te zijn, dat ze snel in de val van druk blijven vallen.

Het belangrijkste wat Manifesting Generators te leren hebben is geduld. Het geduld om op de respons te wachten. Het geduld om een adem te nemen, voor een moment halt te houden en zich te openen voor het leven. Wanneer je niet opent om levensenergie te ontvangen, blijf je in een continue zoektocht naar dingen om te doen – in de hoop dat het eindelijk genoeg zal zijn. Zodra je een seconde rust neemt en je overgeeft aan het niets doen, zul je als een raket worden afgevuurd precies in de richting van waar je wilt zijn.

Maak je geen zorgen dat er niets zal zijn om te doen. Er is ZOVEEL te doen!

Toch zijn de meeste Manifesting Generators bezig met het cre√ęren van dingen om hen bezig te houden. Ze zijn zo bang dat¬†alles fout gaat zodra ze stoppen. Dat ze de controle over het leven dat ze voor zichzelf hebben gecre√ęerd zullen verliezen. En dit is waarschijnlijk het beste wat ze zou overkomen.

‚Ěč

Wanneer je het leven toestemming geeft om voor jou te cre√ęren, zal het een leven voor je cre√ęren, dat grootser en mooier is dan je ooit had kunnen voorstellen.

‚Ěč

Neem dus geen genoegen met de taken op je to-do lijstjes. Probeer geen projecten te initi√ęren die niet je hele lichaam in vuur en vlam zetten. Ga voor het √©chte werk. Droom groots en vertrouw dat je nog veel grotere dingen voor elkaar zal krijgen!¬†Van de ene respons naar de volgende, vlieg je jouw ultieme leven in.

 


 

Wil je meer weten over jouw design? Bekijk mijn readings pagina of stuur me een bericht.

2 Reacties

 1. Jasmijn

  Wowwwww… lief wat schrijf je toch mooi! Dank je wel voor jou:D*

  Heb net Manafesting Generator gelezen en het is echt prachtig en waar.

  Love you

  Antwoord
 2. Maria Strauss

  Hello,
  you explain things in an easy to understand and clear way. Thank you for your posts. I have only one undefined center (G) and I’m not clear on how that relates to conditioning and how I connect best with people on a community, friendship, love level. Although I can connect deeply and know other people intimately, which I use for work, my own personal connections are difficult to have that same level of intimacy and equality.

  If this is of interest to you to look at for an article that would be fantastic. Do you also do readings? How much are they?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

Human Design Insights #1: Het Solar Plexus centrum

Het Solar Plexus (Zonnevlecht) centrum is de emotionele golf. De beweging van uitzetting en samentrekking die we voelen als emoties. Wat er ook in het Nu bestaat, het emotionele centrum vergroot het, zodat het niet aan onze aandacht kan ontsnappen. Zo is het een...

Human Design Definitielijst

Human Design Definitielijst

Definitielijst Human Design: De wetenschap van differentiatie, in de wereld gebracht door Ra Uru Hu. De kennis die illustreert hoe elk mens uniek is in het functioneren van hun energetische systeem. Human Design combineert oeroude wijsheden met moderne wetenschap. Het...

De Schaduwkant van de Projector

De Schaduwkant van de Projector

Waarom hebben we het over de schaduwkant? Wat voor goed kan dat doen? Is dit niet ontmoedigend? Waarom kijken we niet gewoon naar het licht en bekrachtigen we de goede dingen? Er wordt veel geschreven en gezegd over Projectors. Mijn meest gelezen artikel zit vol...

Ariane – Human Design analist & coach

Ik ben hier om te begeleiden en te inspireren. Human Design kwam in 2009 in mijn leven, nog voor mijn eerste reis naar Azi√ę. Het is zo een altijd-aanwezige lens geweest waardoor ik diepere lagen van het menselijk bestaan zie. Na het afronding van mijn universitaire opleiding Culturele Antropologie, was ik van 2014 tot 2018 in opleiding bij Alokanand Diaz (Human Design Republic) en de¬†International Human Design School.