Human Design Insights #2: Het Sacrale Centrum

Het Sacrale Centrum in de Bodygraph

Het Sacraal centrum is de motor van het Leven. Het is een vermenigvuldiger. Of je nu een boom, een bij, een paddenstoel, een hond of een mens bent, het Sacraal bouwt de vorm waarin je leeft. Alles wat je om je heen ziet, is gebouwd met Sacrale energie. Het Sacraal ontvangt wat er is en bouwt daarmee wat het ontwerp is om te bouwen.

Een zonnebloempit krijgt voeding uit de grond en begint zijn cellen te vermenigvuldigen totdat hij uit de grond schiet en licht ontvangt, waardoor hij zich kan vermenigvuldigen totdat hij de vorm heeft van de hoge zonnebloem zoals wij die kennen.

Voor een mens begint dit proces in de baarmoeder (het Sacraal centrum) van je moeder. Een eicel krijgt een zaadcel en begint zich te vermenigvuldigen – 2 cellen, 4 cellen, 8 cellen enz. Niet willekeurig, maar volgens het programma dat in ons DNA is gecodeerd. Dat programma informeert de cellen om zich tot een bepaald punt te vermenigvuldigen. Gelukkig maar, want anders zouden we tot in het oneindige blijven vermenigvuldigen en zou er niet veel van een herkenbare menselijke vorm zijn om de rest van het programma mee uit te leven.

Het programma waarmee ons DNA gecodeerd is, is heel specifiek. Het heeft een specifieke oogkleur, een specifieke duimlengte, evenals een specifieke manier van bewegen, van denken die allemaal vorm krijgen terwijl de vorm wordt opgebouwd.

Dit is belangrijk om in gedachten te houden wanneer je je bewust wordt van je eigen Sacraal proces, de energie die jezelf creëert. Alles is mogelijk, en tegelijkertijd heb je een heel specifiek programma dat de grenzen van je wezen vormt. Je bent dit, niet dat, en je Sacraal is ontworpen wat je bent. Je Sacraal zal reageren op dat wat je Zelf zal creëren, je ware vorm. Als je niet naar deze reactie luistert, betekent dit dat je je individuele programma’s niet respecteert en dat je dus creëert wie je niet bent in plaats van wie je bent.


Wil je meer weten over uw ontwerp? Neem een kijkje op de readings pagina of stuur me een bericht.

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

Human Design Definitielijst

Human Design Definitielijst

Definitielijst Human Design: De wetenschap van differentiatie, in de wereld gebracht door Ra Uru Hu. De kennis die illustreert hoe elk mens uniek is in het functioneren van hun energetische systeem. Human Design combineert oeroude wijsheden met moderne wetenschap. Het...

De Schaduwkant van de Projector

De Schaduwkant van de Projector

Waarom hebben we het over de schaduwkant? Wat voor goed kan dat doen? Is dit niet ontmoedigend? Waarom kijken we niet gewoon naar het licht en bekrachtigen we de goede dingen? Er wordt veel geschreven en gezegd over Projectors. Mijn meest gelezen artikel zit vol...

Ariane – Human Design analist & coach

Ik ben hier om te begeleiden en te inspireren. Human Design kwam in 2009 in mijn leven, nog voor mijn eerste reis naar Azië. Het is zo een altijd-aanwezige lens geweest waardoor ik diepere lagen van het menselijk bestaan zie. Na het afronding van mijn universitaire opleiding Culturele Antropologie, was ik van 2014 tot 2018 in opleiding bij Alokanand Diaz (Human Design Republic) en de International Human Design School.