Human Design Insights #1: Het Solar Plexus centrum

Het Solar Plexus in de Bodygraph

Het Solar Plexus (Zonnevlecht) centrum is de emotionele golf. De beweging van uitzetting en samentrekking die we voelen als emoties.

Wat er ook in het Nu bestaat, het emotionele centrum vergroot het, zodat het niet aan onze aandacht kan ontsnappen. Zo is het een centrum van bewustzijn, het creëert bewustzijn door gevoel.

Het grappige van emoties – dat we ons vaak niet realiseren – is dat ze nergens door worden veroorzaakt. Ze zijn niet groot of klein vanwege een bepaalde reden buiten het eenvoudige mechanisme van uitzetting en inkrimping. Als je een gedefinieerd emotioneel centrum hebt, ga je van laag naar hoog naar laag, net zo gestaag als de oceanen constant van eb naar vloed naar eb bewegen, zonder te stoppen.

Wanneer we deze natuurlijke stroom niet herkennen, gaan we op zoek naar redenen waarom we ons op een bepaalde manier voelen – maar die zijn er niet en die zijn er ook nooit geweest. Als je boos bent op iemand omdat hij te laat is, is dat omdat je op dat moment het gevoel van woede ervaart – niet omdat de persoon te laat is. Misschien herinner je je een andere keer dat iemand te laat was, en je was veel vergevingsgezinder – of er zelfs blij mee?

Beschuldigen en beschamen zijn de schaduw van de zonnevlecht. Ze zijn het resultaat van het onvermogen om verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen emotie of ervaring, en in plaats daarvan de verantwoordelijkheid aan iemand anders te geven. In het beste geval is dit nutteloos, in het slechtste geval is het uiterst schadelijk.

Het helen van je zonnevlechtcentrum (gedefinieerd of ongedefinieerd) is een levenslang project van leren bewust te zijn van alles wat je voelt en het toe te staan te zijn, terwijl je je er tegelijkertijd van bewust bent dat wat je voelt altijd alleen jouw ervaring is. Emoties kunnen niet worden ontkend. We kunnen ze niet verbergen of laten verdwijnen. Ze moeten tot uitdrukking worden gebracht en zullen altijd tot uitdrukking worden gebracht – zo niet nu, dan later; Is het niet aan een ander, dan wel aan zichzelf.

Dus sta emoties toe, wees boos, wees verdrietig, wees blij, wees blij en haal de schuld en de schaamte eruit. Geniet ervan alsof je naar je eigen kleine drama kijkt dat zich afspeelt op het toneel van het leven.


Wil je meer weten over je design? Neem een kijkje op de readings pagina of stuur me een bericht.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

Human Design Definitielijst

Human Design Definitielijst

Definitielijst Human Design: De wetenschap van differentiatie, in de wereld gebracht door Ra Uru Hu. De kennis die illustreert hoe elk mens uniek is in het functioneren van hun energetische systeem. Human Design combineert oeroude wijsheden met moderne wetenschap. Het...

De Schaduwkant van de Projector

De Schaduwkant van de Projector

Waarom hebben we het over de schaduwkant? Wat voor goed kan dat doen? Is dit niet ontmoedigend? Waarom kijken we niet gewoon naar het licht en bekrachtigen we de goede dingen? Er wordt veel geschreven en gezegd over Projectors. Mijn meest gelezen artikel zit vol...

Ariane – Human Design analist & coach

Ik ben hier om te begeleiden en te inspireren. Human Design kwam in 2009 in mijn leven, nog voor mijn eerste reis naar Azië. Het is zo een altijd-aanwezige lens geweest waardoor ik diepere lagen van het menselijk bestaan zie. Na het afronding van mijn universitaire opleiding Culturele Antropologie, was ik van 2014 tot 2018 in opleiding bij Alokanand Diaz (Human Design Republic) en de International Human Design School.