Human Design Insights #3: het Keel centrum

This post is also available in: English (Engels)

Het Keel centrum in de Bodygraph

Alle wegen leiden naar Rome, zei Ra Uru Hu over het keelcentrum. Alle energie in het lichaam beweegt naar expressie. Met andere woorden, alles wat er in je gebeurt, beweegt naar de oppervlakte. Daarom is het keelcentrum het centrum van manifestatie. Het oppervlak is waar dingen echt worden, onze zintuigen kunnen de energie hier waarnemen. Een gedachte, een gevoel, een intuĆÆtie, een verlangen, een behoefte of een reactie bestaat pas echt als het wordt uitgedrukt.

Dit is de reden waarom het sacrale centrum moet reageren op iets buiten zichzelf. Zolang alles wat er in jou gebeurt onder de oppervlakte blijft, betekent het heel weinig voor de ander. Gelukkig is energie als lucht voor het water van ons fysieke lichaam – het stijgt altijd naar de oppervlakte. Of je het nu leuk vindt of niet, je drukt constant uit wat er in je omgaat.

Als je een gedefinieerde keel hebt, heb je een specifieke stem en een specifieke boodschap om uit te drukken. Die stem is de uitdrukking van het kanaal of de kanalen die je keelcentrum definiƫren. Wanneer je een ongedefinieerde keel hebt met slapende poorten gedefinieerd in het open keelcentrum, heb je potentieel voor een specifieke stem, die wordt geactiveerd wanneer je wordt uitgenodigd om te uiten. Met een volledig open keel ben je de toegangspoort voor vele stemmen om tot uitdrukking te komen.

Het lijkt er soms op dat in de wereld van vandaag het keelcentrum het enige centrum is waarvan we weten dat we het hebben. Alles draait om manifestatie en expressie – en meestal niet om veel meer dan dat. We communiceren oppervlakkig. Facebook is hier een mooi voorbeeld van. Hier op Facebook ervaren we alleen de expressie van het keelcentrum, en niets van de energie die bestond voordat het hier op onze schermen naar buiten kwam.

En wat je definitie ook is, onze stem wordt altijd gefilterd door de geest. We drukken reacties uit in de vorm van gedachten, emoties in de vorm van meningen, intuĆÆtie in de vorm van feiten en oordelen. En in dit proces verbergen we bij voorkeur de verwarring, twijfel en onzekerheid die meestal het meest aanwezig is in onze geest.

En daar is niets mis mee, dit is wat het keelcentrum doet. We hebben de vrijheid om te kiezen wat we wel en niet uitdrukken. Mijn keelcentrum is gedefinieerd om begeleiding en onderwijs uit te drukken, dus dat is wat ik kies om te doen. En dat is wat voor mij het meest waar voelt. Ik uit geen emoties, want dat is niet mijn definitie en daarom is het niet zo belangrijk voor mij.

Ongeacht of het keelcentrum bij u gedefinieerd of ongedefinieerd is, uw keel moet open en ontspannen zijn. In plaats van te fixeren wat je zegt door te proberen de juiste dingen te zeggen of vast te houden wat je graag zou willen uitdrukken, laat het stromen. Zing, dans, lach, huil, schreeuw, hoest, boer, maak rare geluiden – en wees stil, draag niet bij aan een gesprek waarin je niet geĆÆnteresseerd bent, trek je terug als je daar zin in hebt. Je expressie bevrijden is het belangrijkste wat je kunt doen, want als het keelcentrum vrij stroomt, resoneert alles wat ernaartoe stroomt met deze vrijheid en zal je hele wezen meer in balans zijn.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

Human Design Insights #1: Het Solar Plexus centrum

Het Solar Plexus (Zonnevlecht) centrum is de emotionele golf. De beweging van uitzetting en samentrekking die we voelen als emoties. Wat er ook in het Nu bestaat, het emotionele centrum vergroot het, zodat het niet aan onze aandacht kan ontsnappen. Zo is het een...

Human Design Definitielijst

Human Design Definitielijst

Definitielijst Human Design: De wetenschap van differentiatie, in de wereld gebracht door Ra Uru Hu. De kennis die illustreert hoe elk mens uniek is in het functioneren van hun energetische systeem. Human Design combineert oeroude wijsheden met moderne wetenschap. Het...

De Schaduwkant van de Projector

De Schaduwkant van de Projector

Waarom hebben we het over de schaduwkant? Wat voor goed kan dat doen? Is dit niet ontmoedigend? Waarom kijken we niet gewoon naar het licht en bekrachtigen we de goede dingen? Er wordt veel geschreven en gezegd over Projectors. Mijn meest gelezen artikel zit vol...

Ariane – Human Design analist & coach

Ik ben hier om te begeleiden en te inspireren. Human Design kwam in 2009 in mijn leven, nog voor mijn eerste reis naar AziĆ«. Het is zo een altijd-aanwezige lens geweest waardoor ik diepere lagen van het menselijk bestaan zie. Na het afronding van mijn universitaire opleiding Culturele Antropologie, was ik van 2014 tot 2018 in opleiding bij Alokanand Diaz (Human Design Republic) en deĀ International Human Design School.