Human Design Insights #6: Het Verschil tussen Definitie en Openheid

Vraag: Hoe komt energie het lichaam binnen en hoe worden centra geactiveerd door deze energie?

Antwoord: Het hoofd ontvangt energie/trillingen via de zenuwuiteinden die overal in het lichaam met de hersenen communiceren. Deze zenuwuiteinden ontvangen informatie in de vorm van trillingen van zowel onze uiterlijke omgeving als ons innerlijke lichaam. Alle cellen ontvangen informatie, maar dit blijft onbewust totdat het naar de geest wordt gestuurd en door de geest wordt gefilterd.

Bijvoorbeeld, je ogen ontvangen licht, maar het heeft geen betekenis totdat de vibratie van dit licht en de code/boodschap die het draagt, door de geest wordt ontvangen en geïnterpreteerd. Dan geeft het hoofdcentrum druk om de informatie te verwerken, wat we ervaren als denken. Deze interpretatie wordt vervolgens gecommuniceerd naar de cellen, waar het opnieuw bewusteloos wordt en vervolgens specifieke cellen al dan niet activeren.

Alle energiecentra zijn de collectieve aura van een of meer specifieke fysieke aspecten (organen etc.) van ons lichaam en omvatten een verzameling poorten. Een poort is de collectieve aura van een verzameling cellen die zich uitstrekken om met andere cellen te communiceren.

Oogcellen kunnen de informatie ontvangen dat er een hond voor je staat, het stuurt deze informatie naar de hersenen en vervolgens sturen de hersenen deze informatie door het hele lichaam. Na ontvangst van deze informatie zal een open miltcentrum dat geconditioneerd is om honden te vrezen, zeer alert worden en berichten geven dat bescherming noodzakelijk is. Een open miltcentrum dat is gedefinieerd om van honden te houden, zal zich openen en een boodschap geven dat het leuk zou zijn om te benaderen. Een gedefinieerde milt die is ontworpen om van risico’s te genieten, zal de confrontatie met de hond zoeken. Een gedefinieerde milt die is ontworpen om te verzorgen en te verzorgen, zal alert zijn op tekenen van de gezondheid van het dier. En zo zijn er oneindig veel mogelijkheden. Zoveel dat het willekeur benadert.

Gedefinieerde poorten zullen informatie ontvangen en een specifieke activering hebben die afhankelijk is van de programmering in het DNA. Ongedefinieerde poorten zullen al dan niet worden geactiveerd, afhankelijk van hoe ze zijn geconditioneerd. Er is een onbewust mechanisme op zijn plaats gezet toen ze werden gecreëerd. Je kunt deze conditionering veranderen door intentie voor hoe deze cellen zich voortplanten. De meesten van ons blijven onbewust dezelfde conditionering reproduceren. Wanneer je een patroon doorbreekt, iets nieuws leert etc. dan leren de cellen een nieuwe manier om te activeren of niet – en zullen ze zich reproduceren met deze nieuwe conditionering.

Het verschil tussen gedefinieerd en ongedefinieerd is dat er voor een gedefinieerd aspect één mogelijkheid is voor activering – dat wat gedefinieerd is in je design/DNA-programmering. Voor open aspecten zijn er oneindig veel mogelijkheden voor activatie en welke activatie (onbewust) gekozen wordt zal afhangen van je conditionering en van de omstandigheden, dus ook de energie van de persoon/mensen met wie je bent.

Als je een centrum hebt gedefinieerd, kun je de energie van de ander ontvangen, maar het zal altijd worden overschreven door je eigen definitie. Tegelijkertijd werkt conditionering op vele niveaus, zodat je geconditioneerd kunt worden om je definitie op een bepaalde manier tot uitdrukking te brengen. En dat kan zich aanpassen aan de ander, afhankelijk van wat de specifieke definitie is. Hoe dit uitpakt, wordt beïnvloed door de energie die ze ontvangen, maar het ligt altijd vast door de definitie.

☆☆☆

Wil je weten hoe dit voor jouw design specifiek werkt? Neem een kijkje op de readings pagina of stuur me een bericht.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

Human Design Definitielijst

Human Design Definitielijst

Definitielijst Human Design: De wetenschap van differentiatie, in de wereld gebracht door Ra Uru Hu. De kennis die illustreert hoe elk mens uniek is in het functioneren van hun energetische systeem. Human Design combineert oeroude wijsheden met moderne wetenschap. Het...

De Schaduwkant van de Projector

De Schaduwkant van de Projector

Waarom hebben we het over de schaduwkant? Wat voor goed kan dat doen? Is dit niet ontmoedigend? Waarom kijken we niet gewoon naar het licht en bekrachtigen we de goede dingen? Er wordt veel geschreven en gezegd over Projectors. Mijn meest gelezen artikel zit vol...

Ariane – Human Design analist & coach

Ik ben hier om te begeleiden en te inspireren. Human Design kwam in 2009 in mijn leven, nog voor mijn eerste reis naar Azië. Het is zo een altijd-aanwezige lens geweest waardoor ik diepere lagen van het menselijk bestaan zie. Na het afronding van mijn universitaire opleiding Culturele Antropologie, was ik van 2014 tot 2018 in opleiding bij Alokanand Diaz (Human Design Republic) en de International Human Design School.