Human Design Insights #8: het G centrum

G centrum in de Bodygraph

Het Gcentrum is het centrum dat ons bij elkaar houdt. Het is een perfect uitgebalanceerde magneet die precies alles aantrekt wat we zijn en alles afstoot wat we niet zijn. Waar het Egocentrum de fysieke manifestatie van Liefde is, is het Gcentrum de nietfysieke ervaring van Liefde. We ervaren het als het duwen/trekken in de juiste richting, de richting van onze ware Liefde in alle opzichten.
Ons Gcentrum is de bestuurder, ons lichaamsvoertuig, het kompas dat ons ware noorden vasthoudt. Wanneer je Gcentrum is gedefinieerd, kun je de G ervaren als een trekkend gevoel net onder het middenrif, waar je lever is. Het is zelfs zwakker dan de intuïtie van het Miltcentrum, dus het vereist enige oefening om je erop af te stemmen. Als je definitie onder de G hebt, zal dit het richtingsgevoel snel overstemmen. Maar het is er altijd en wijst de weg.
Als je Gcentrum open is, is je richtingsgevoel geen actieve sensatie die je vertelt waar je moet zijn, maar eerder een gevoeligheid voor welke plaatsen geschikt voor je zijn of niet, wat onmiskenbaar zal zijn als je er eenmaal bent. Je kunt je laten voorzetten, in plaats van de weg te wijzen. En je hebt een heel nauwkeurig gevoel wanneer je op de juiste plek bent of niet.
Hoewel de G alles te maken heeft met locatie, leidt het je niet alleen naar de plaats. Het Gcentrum is ook het centrum van liefde en identiteit. Het trekt bepaalde mensen naar je toe en stoot anderen af. Het trekt bepaalde kleding, bepaalde dingen aan en stoot andere af om je identiteit te vormen. Het trekt in principe alles aan wat je nodig hebt in je omgeving om te zijn wie je bent en om je Pad in het leven te volgen.
Met het Gcentrum als mijn autoriteit heb ik het centrum intensief bestudeerd sinds ik erachter kwam wat het was en hoe het werkte. Bovenal heb ik de kracht geleerd om erop te vertrouwen dat elke stap belangrijk is. De kleinste stappen kunnen de grootste gevolgen hebben. Het butterfy effect is hier een bekende illustratie van.
Daarom is elk klein aspect van wie je bent net zo essentieel. Het ontkennen van delen van onszelf, omdat we denken dat er iets mis mee is, leidt ons af van de waarheid van het Pad dat we gaan. Elke keer dat we struikelen, elke fout in ons karakter, elke fout die we maken, is een cruciale stap om te zijn wie we zijn.
Het enige waar de G je naar toe leidt is een grotere liefde voor het Zelf in elke opzicht. De waarheid van ons Ware Pad is dat er niet slechts één juist pad is. Elke stap die je zet, in welke richting je ook gaat, is de juiste richting. Zelfs als het verkeerd voelt, zelfs als er negatische gevolgen lijken te zijn, is het altijd goed omdat het ons is Wie Je Bent.
Wie we zijn is ons hogere zelf dat we kunnen volgen en waaraan we ons kunnen overgeven, evenals elke keuze die we maken. We zijn een duaal wezen dat de combinatie is van een bewuste persoonlijkheid en een onbewust ontwerp. Ons Gcentrum houdt de twee bij elkaar en geeft ons de richting die het geheel dient. En in het geheel is het nooit het een of het ander, het is altijd allebei.
Wil je meer weten over uw design? Neem een kijkje op de readings pagina of stuur me een bericht.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

Human Design Definitielijst

Human Design Definitielijst

Definitielijst Human Design: De wetenschap van differentiatie, in de wereld gebracht door Ra Uru Hu. De kennis die illustreert hoe elk mens uniek is in het functioneren van hun energetische systeem. Human Design combineert oeroude wijsheden met moderne wetenschap. Het...

De Schaduwkant van de Projector

De Schaduwkant van de Projector

Waarom hebben we het over de schaduwkant? Wat voor goed kan dat doen? Is dit niet ontmoedigend? Waarom kijken we niet gewoon naar het licht en bekrachtigen we de goede dingen? Er wordt veel geschreven en gezegd over Projectors. Mijn meest gelezen artikel zit vol...

Ariane – Human Design analist & coach

Ik ben hier om te begeleiden en te inspireren. Human Design kwam in 2009 in mijn leven, nog voor mijn eerste reis naar Azië. Het is zo een altijd-aanwezige lens geweest waardoor ik diepere lagen van het menselijk bestaan zie. Na het afronding van mijn universitaire opleiding Culturele Antropologie, was ik van 2014 tot 2018 in opleiding bij Alokanand Diaz (Human Design Republic) en de International Human Design School.