Human Design Insights #10: het Kruin centrum

Het begrijpen van de aard van het Kruincentrum is een van de belangrijkste inzichten die Human Design mij heeft gegeven.

Wanneer de geest zichzelf kan begrijpen, kan het stoppen met proberen iets anders te zijn dan het is. Dit creëert vrede en vrijheid in de geest, wat zich vertaalt in vrede en vrijheid overal.

Het Kruin Centrum is een radio. De vergelijking gaat zo ver dat ik hier een afbeelding van een radio heb bijgevoegd, zodat je precies kunt zien wat ik bedoel.

In de bodygraph kun je zien hoe het Kruincentrum wordt gevisualiseerd als komend uit de kruin. Dat komt

omdat het functioneert als een antenne. Stel je een antenne voor die uit je kruin steekt, dat is je Kruincentrum. De antenne ontvangt constant vibraties.

Het Kruin centrum in de Bodygraph.

De vibratie is de beweging van alles. Alles wat bestaat stuurt voortdurend vibratie in hun omgeving. Beweging, spraak, geluid, wrijving. Van de bewegingen van de planeten tot de trilling van neutrino’s – waarvan biljoenen en biljoenen op één vierkante centimeter te vinden zijn.

Al deze trillingen zijn niet zomaar willekeurig, het draagt informatie met zich mee. Het meest voor de hand liggende voorbeeld hiervan is dat mensen informatie aan elkaar overdragen door middel van spraak. “Hallo” is een andere vibratie dan “tot ziens”, die ons in staat stelt de acties te begrijpen van de persoon met wie we communiceren.

Dus omdat alles altijd trilt, zendt alles altijd informatie uit. Ons kruincentrum is perfect ontworpen om deze informatie te vertalen in een taal die we begrijpen. De stem die je in je hoofd hoort denken, is de stem van de informatie waar je je op dat moment op afstemt.

Je ontvangt informatie uit je omgeving, maar ook uit je lichaam. We hebben een zeer rijke innerlijke wereld en onze geest is als het strottenhoofd dat de informatie vertaalt die het overal in het lichaam ontvangt.

Dus net als een radio, stemt het Kruincentrum zich af op de onvoorstelbare hoeveelheid golven die door onze velden bewegen en ontvangt die vibraties waar het op is afgestemd. Het zet het vervolgens om in een frequentie die we kunnen begrijpen en geeft deze informatie door aan de rest van het lichaam.

Een radio is in staat om op veel frequenties af te stemmen, maar kan er maar één tegelijk omzetten in bruikbare informatie. Op dezelfde manier kan ons Kruincentrum zich alleen afstemmen op de frequentie die je op jezelf vibreert. Dit is hoe je manier van denken direct invloed heeft op de wereld die je om je heen ziet.

Vibratie is niet alleen geluid, maar ook licht, en allerlei energieën die we niet bewust waarnemen. Je hele wereld komt je bewustzijn binnen via het Kruincentrum. Als je afgestemd bent op een bepaalde frequentie – dat is de frequentie waardoor je de wereld waarneemt.

Daarom is het uiterst belangrijk om je bewust te zijn van je gedachten, want zo stel je je radio in op een hogere frequentie. Zelfs op de kleinste schaal, zal het brengen van meer liefde, licht, vrijheid, vreugde, etc. in jullie wereld zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant jullie wereld dramatisch transformeren.

Je kunt je letterlijk afstemmen op de wereld die je wilt zien door je erop af te stemmen. Wil je een liefdevolle wereld? Denk aan liefde, liefde, liefde, liefde, liefde, liefde, en ta-dah! Het verschijnt recht voor je neus.

Dus, op welke wereld wil je je afstemmen?

3 Reacties

 1. Binh an

  Dear eraani,

  Thank you for your wondeful blogs.

  What is to take into considiration when you have an open head center? And i hear a lot that generators shouldnt be living from the head but from their sacral.

  Kind regards

  Antwoord
  • Gebruiker avatar

   Hi Binh An,

   Thanks your question. You answered it very well yourself. For Generators it is essential to focus their awareness on their body, and specifically the sacral center, which will tell them what the right move is. This is a matter of practising giving more attention to your body and less attention to your mind. Don’t take your thoughts as seriously and know that you never have to think about something. The truth is already in your body and you usually already know it. Thoughts will only distract you then.

   Blessings for your experiment!

   Love, Ariane (Eraani)

   Antwoord
 2. Kim

  I love that!!! “The truth is already in your body and you usually already know it.” ❤️❤️❤️

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

Human Design Definitielijst

Human Design Definitielijst

Definitielijst Human Design: De wetenschap van differentiatie, in de wereld gebracht door Ra Uru Hu. De kennis die illustreert hoe elk mens uniek is in het functioneren van hun energetische systeem. Human Design combineert oeroude wijsheden met moderne wetenschap. Het...

De Schaduwkant van de Projector

De Schaduwkant van de Projector

Waarom hebben we het over de schaduwkant? Wat voor goed kan dat doen? Is dit niet ontmoedigend? Waarom kijken we niet gewoon naar het licht en bekrachtigen we de goede dingen? Er wordt veel geschreven en gezegd over Projectors. Mijn meest gelezen artikel zit vol...

Ariane – Human Design analist & coach

Ik ben hier om te begeleiden en te inspireren. Human Design kwam in 2009 in mijn leven, nog voor mijn eerste reis naar Azië. Het is zo een altijd-aanwezige lens geweest waardoor ik diepere lagen van het menselijk bestaan zie. Na het afronding van mijn universitaire opleiding Culturele Antropologie, was ik van 2014 tot 2018 in opleiding bij Alokanand Diaz (Human Design Republic) en de International Human Design School.