Human Design Insights #9: Het Keelcentrum, Woorden en Waarheid

Het keelcentrum is een toegangspoort, het heeft geen eigen energie. Het definieert de energie die er doorheen gaat, maar het heeft geen invloed op de inhoud.

Niets wat gezegd wordt, is ooit in steen gebeiteld. Persoonlijk heb ik er een gewoonte van gemaakt om nooit iemand aan zijn woord te houden. Ik vertrouw er heilig op dat er meer waarheid achter woorden zit dan in woorden.

Want geesten veranderen, emoties veranderen, intenties veranderen, energie verandert. Het moment van het nu verdwijnt en verschijnt voortdurend. Woorden brengen over wat er is, is het moment. En elk moment is nieuw en anders dan het vorige.

Waarheid is de enige entiteit die we nooit zullen kennen. Het is zinloos om ernaar te zoeken, want de waarheid is voor altijd aan het fladderen. Dus vasthouden aan een woord als waarheid is net zo zinloos.

Denken dat omdat iemand iets heeft gezegd dat waar is, of zelfs hun waarheid, eert niet de steeds veranderende aard van wat er in ieder van ons gebeurt.

Ik weet voor mezelf dat de woorden die ik gebruik in elke situatie kunnen veranderen. In de ene situatie kan ik iets zeggen, in de andere het tegenovergestelde. Omdat ik mijn woorden niet gebruik om de waarheid uit te drukken, gebruik ik ze om verbinding te maken.

In de zoektocht naar de waarheid is er maar ruimte voor één waarheid. In de zoektocht naar verbinding is er ruimte voor het oneindige.

Laat elk woord een hand zijn die je naar de ander uitreikt. Een hand van liefde, van steun, een hand die aanwezig is en in verbinding. Dan zal de waarheid ons toelachen en in liefdevolle verbinding om haar heen dansen.


Wil je meer weten over jouw design? Kijk op mijn readings pagina of stuur me een bericht.

1 Reactie

 1. Despoina Oikonomou

  I found you searching to understand a friend of mine who is projector !

  I am manifesting generator
  1/3 profile
  Right angle of shpnx (3)

  I felt enchanted with your way of writing

  I was reading and felt soft smile in my heArt and body

  Thank you
  Despoina

  “In the search for truth, there is only space for one truth. In the search for connection, there is space for the infinite.

  Let every words be a hand that you reach out to the other. A hand of love, of support, a hand that is present and in connection. Then truth will smile on us dancing around her in loving connection.”

  Wonderful !!!!!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

Human Design Definitielijst

Human Design Definitielijst

Definitielijst Human Design: De wetenschap van differentiatie, in de wereld gebracht door Ra Uru Hu. De kennis die illustreert hoe elk mens uniek is in het functioneren van hun energetische systeem. Human Design combineert oeroude wijsheden met moderne wetenschap. Het...

De Schaduwkant van de Projector

De Schaduwkant van de Projector

Waarom hebben we het over de schaduwkant? Wat voor goed kan dat doen? Is dit niet ontmoedigend? Waarom kijken we niet gewoon naar het licht en bekrachtigen we de goede dingen? Er wordt veel geschreven en gezegd over Projectors. Mijn meest gelezen artikel zit vol...

Ariane – Human Design analist & coach

Ik ben hier om te begeleiden en te inspireren. Human Design kwam in 2009 in mijn leven, nog voor mijn eerste reis naar Azië. Het is zo een altijd-aanwezige lens geweest waardoor ik diepere lagen van het menselijk bestaan zie. Na het afronding van mijn universitaire opleiding Culturele Antropologie, was ik van 2014 tot 2018 in opleiding bij Alokanand Diaz (Human Design Republic) en de International Human Design School.