Human Design Insights #11: Het Ajna Centrum

Ajna centrum in de Bodygraph

Het Ajna-centrum is het archief van onze geest. Alle feiten, verhalen, ideeën, overtuigingen die we met ons meedragen worden hier opgeslagen. De Ajna filtert de informatie/vibratie die ons bewustzijn binnenkomt via het Hoofdcentrum en selecteert wat het vasthoudt op basis van de vraag of de informatie op enigerlei wijze significant is. Dit is geen proces waar we controle over hebben, maar het is het proces dat de wereld creëert waarin we leven.

We beslissen niet bewust welke informatie voor ons belangrijk is en welke niet. In het Hoofdcentrum zijn we ons bewust van welke informatie binnenkomt of zich herhaalt in onze geest. Het verzamelen van informatie via het Ajna-centrum is een proces van het onderbewustzijn en afgestemd op het geheel van ons wezen. Het hoort wat het moet horen en stuurt die informatie via het zenuwstelsel naar ons hele lichaam/wezen.

Als uw Ajna-centrum open is, is er geen vaste definitie van welke informatie prioriteit heeft. Met andere woorden, u bewaart alle informatie tot nader order. En de verdere kennisgeving is de definitie in de rest van uw ontwerp. Als je bijvoorbeeld een gedefinieerde Zonnevlecht hebt met een open Ajna, zal je Ajna openstaan om na te denken over allerlei soorten informatie, maar verhalen en overtuigingen die te maken hebben met je emotionele ervaring zullen eerder blijven hangen en prioriteit hebben in je denkproces.

Anders dan dat, kan het Ajna-centrum worden gedefinieerd door middel van anderen of de energietransits. Dit betekent dat als je spreekt met een persoon met een gedefinieerd Ajna-centrum, de informatie die zij belangrijk vinden, ook belangrijk voor jou zal lijken. Wanneer je echter weg bent van hun definitie, zul je opnieuw je open geest hebben en hoogstwaarschijnlijk opnieuw evalueren wat ze zeiden om te zien of het echt met je resoneert. Vaker wel dan niet, zal het een stuk minder belangrijk zijn dan het leek toen je bij hen was.

Een afgebakend Ajna-centrum heeft een zeer specifieke manier om informatie te verwerken. U zult alleen geïnteresseerd zijn in de informatie die u wilt verwerken, en daarom zal alle andere informatie hoogstwaarschijnlijk gewoon aan u voorbijgaan.

De verdeling van de definitie in het Ajna-centrum onder de mensheid is ongeveer 50-50. Dit betekent dat we hier een prachtig potentieel voor interactie hebben. Degenen met gedefinieerde Ajna’s zijn hier om hun gevoel van mentale zekerheid te gebruiken om concepten, ideeën, overtuigingen, verhalen, theorieën en alle dingen van niet-gegronde communicatie te creëren – en degenen met ongedefinieerde Ajna-centra zijn hier om die informatie te filteren en naar de rest van het lichaam te brengen in een vorm die aangenaam resoneert.

Het proces is natuurlijk genuanceerder dan dit, maar de reden dat ik het beschrijf is dat het proces meestal omgekeerd is. Omdat het onze genetische noodzaak is om te zoeken naar wat we niet zijn, denken mensen met open Ajna’s vaak hun geest tot waanzin in een poging een soort zekerheid te creëren, terwijl degenen met gedefinieerde Ajna’s gek worden omdat ze zichzelf niet begrijpen of geloven.

Met een open Ajna heb je nooit een idee. Je zult nooit antwoorden vinden op vragen, omdat je niet bent toegerust om ze te vinden. Je bent hier om informatie te filteren, niet om het vast te houden. Als je een gedefinieerde Ajna hebt, dan heb je een specifieke manier van denken en zul je niet gemakkelijk van gedachten veranderen. Geef jezelf de ruimte om van je gedachten te houden en van de schat die ze zijn.

En voor iedereen is het belangrijk om de geest niet zo serieus te nemen. Het is een prachtig hulpmiddel om ons te helpen de wereld waarin we leven te verwerken. Het houdt ons in leven en – als het goed werkt – gezond. Maar het heeft GEEN IDEE van wat de werkelijke waarheid is en waar het wordt gevonden. Als je denkt dat alles wat door je hoofd gaat waar is, maak je jezelf snel gek. (Ik bedoel, kijk naar de wereld, we zijn allemaal volledig gek geworden.) Zolang je je kunt herinneren dat elke gedachte die je hebt nooit meer is dan een benadering van de mogelijke waarheid, zul je geen problemen hebben. 😉

2 Reacties

 1. Alexandra Konczak

  What are jobs suited for Defined Ajna/Throat people?

  Antwoord
  • Gebruiker avatar

   Hi Alexandra,

   Thank you for your question!

   The most important thing for people with an ajna-throat connection is to be recognised for the value of their voice.

   They are able to see things and give voice to things that other people don’t even consider.

   The best way to work towards such a job – and having your voice valued – is, ironically, by learning when to stay silent.

   Ajna-throat people have the tendency to share their opinion too soon and too often. They are afraid that they won’t be able to say what they have to say and so they cannot wait for the right time to say it.

   The right time is when theh have been asked – invited – to share. That is when people really make space and are ready to hear their input.

   When they don’t want to be asked they will come across as a know-it-all who interrupts people and whose opinion is more bothersome than valuable.

   The longer they hold their opinion too themselves, the more valuable it becomes. The more they recognise the value of their input, the more others will be able to see it too.

   That recognition will not come easy. First work on becoming expert and having a priceless point of view, then work toward and teaching, advisory or guiding position somewhere.

   Of course if there is more definition in their chart, that also needs space and expression. The whole of a person forms the unique contribution they make to the world.

   Above all, it is important to follow the flow of life. To get to know themselves, get to know their inner truth and follow that to the places and people that are right for them.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

Human Design Definitielijst

Human Design Definitielijst

Definitielijst Human Design: De wetenschap van differentiatie, in de wereld gebracht door Ra Uru Hu. De kennis die illustreert hoe elk mens uniek is in het functioneren van hun energetische systeem. Human Design combineert oeroude wijsheden met moderne wetenschap. Het...

De Schaduwkant van de Projector

De Schaduwkant van de Projector

Waarom hebben we het over de schaduwkant? Wat voor goed kan dat doen? Is dit niet ontmoedigend? Waarom kijken we niet gewoon naar het licht en bekrachtigen we de goede dingen? Er wordt veel geschreven en gezegd over Projectors. Mijn meest gelezen artikel zit vol...

Ariane – Human Design analist & coach

Ik ben hier om te begeleiden en te inspireren. Human Design kwam in 2009 in mijn leven, nog voor mijn eerste reis naar Azië. Het is zo een altijd-aanwezige lens geweest waardoor ik diepere lagen van het menselijk bestaan zie. Na het afronding van mijn universitaire opleiding Culturele Antropologie, was ik van 2014 tot 2018 in opleiding bij Alokanand Diaz (Human Design Republic) en de International Human Design School.