Human Design Insights #12: Innerlijke verbinding

Wat ik het leukst vind aan het lezen van een chart, is het onthullen van de schoonheid van hoe alle verschillende componenten in elkaar passen als een geheel dat groter is dan de som der delen.

Human Design laat de vele niveaus zien waarop we opereren. Van de primaire binaire van yin en yang tot de 64 poorten tot 69120 basen, elk niveau bevat essentiële informatie over wat het betekent om te bestaan. Het laat ons zien hoe we eindeloos fractals kunnen vinden in fractals in fractals – het universum is oneindig.

We moeten die informatie nemen en samenvatten tot iets dat echt betekenisvol voor ons is. Om dat te kunnen doen, moeten we bepaalde grenzen stellen. We stellen ons voor hoe we ‘dit’ zijn en niet ‘dat’.

Terwijl je je unieke horoscoop en de horoscopen van de mensen om je heen verkent, zullen er aspecten zijn die je aandacht trekken. Als projector kunt u begrijpen waarom u vaak moe bent. Het hebben van een open egocentrum kan je helpen begrijpen waarom je problemen hebt met geld. Als je poort 1 hebt gedefinieerd, kun je je creativiteit herkennen. Een lijn 3-persoonlijkheid zijn, kan je helpen het proces van vallen en opstaan van je leven te accepteren.

Maar het blijft nooit bij dat ene ding. Ik kwam tot dit inzicht terwijl ik nadacht over hoe de geest verbonden is met de rest van ons lichaam. Dit is het belangrijkste punt dat ik in dit inzicht wil maken.

Zo vaak isoleren we onze geest als een mechanisme dat tegengesteld werkt aan hoe het lichaam werkt. Dit is erg handig, omdat het helpt om te herkennen hoe het denken onze conditionering bepaalt. Als we erkennen dat een bepaalde manier van denken niet nodig is, kunnen we het denkpatroon en de conditionering die daarmee samenhangt loslaten.

Toch is de geest een deel van wie we zijn. De braim is een orgaan dat zowel bewust als onbewust functioneert, net als alle andere. We demoniseren de geest zo snel en veroordelen hem – en bij uitbreiding onszelf – omdat ze gewoon zijn werk doen. Als je maag ziek is, worden we er zeker niet boos op, waardoor het geen deel uitmaakt van ons hele lichaam.

“Oh, mijn maag gromt, ugh, waarom heeft hij de hele tijd voedsel nodig?” klinkt gek en toch klagen we over het denken van de geest. “Ik wou dat mijn geest gewoon mijn mond zou houden.”

Je geest probeert wanhopig een nuttig onderdeel van je lichaam te zijn. Als er gedachten zijn die je niet leuk vindt, is dat niet omdat er iets mis is met de geest, of met jou omdat je naar de geest luistert. Het is gewoon de frequentie van je stem in gedachtevorm door dat prachtige instrument tussen je oren.

Gedachten ontstaan niet uit het niets. Je geest produceert ze niet. De geest vertaalt informatie die hij ontvangt – van het geheel van je wezen, van je omgeving, van je hogere zelf – van waar hij zich ook op afstemt.

Dus de geest isoleren en er de slechterik van maken die je ervan weerhoudt je ware zelf te zijn. Dit is alleen maar nadelig voor het welzijn van het geheel van wie je bent.

En dat geldt voor alle aspecten van je design. Het gaat altijd om het grotere geheel. Alles staat altijd in wisselwerking met al het andere. Yin en Yang zijn altijd in wisselwerking. Het is altijd allebei. Het is altijd alles wat het zou kunnen zijn. Omdat er geen isolatie is, behalve ingebeelde isolatie.

Inzoomen op specifieke aspecten van wie we zijn is belangrijk om ons bewustzijn en onze liefde voor onszelf te vergroten. Uitzoomen en houden van het geheel – inclusief de delen die je niet leuk vindt of waarvan je denkt dat ze moeten verbeteren – is net zo belangrijk.

Dit is dus mijn pleidooi voor verlossing van de geest. We moeten onze denkgeest vergeven, omdat ze nooit iets anders hebben gedaan dan een liefdevol deel zijn dat het geheel dient.

Hou van jezelf, hou van je geest.

♡◇♡

Wil je meer weten over je design? Neem een kijkje op mijn readings pagina of stuur me een berichtje.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

Human Design Definitielijst

Human Design Definitielijst

Definitielijst Human Design: De wetenschap van differentiatie, in de wereld gebracht door Ra Uru Hu. De kennis die illustreert hoe elk mens uniek is in het functioneren van hun energetische systeem. Human Design combineert oeroude wijsheden met moderne wetenschap. Het...

De Schaduwkant van de Projector

De Schaduwkant van de Projector

Waarom hebben we het over de schaduwkant? Wat voor goed kan dat doen? Is dit niet ontmoedigend? Waarom kijken we niet gewoon naar het licht en bekrachtigen we de goede dingen? Er wordt veel geschreven en gezegd over Projectors. Mijn meest gelezen artikel zit vol...

Ariane – Human Design analist & coach

Ik ben hier om te begeleiden en te inspireren. Human Design kwam in 2009 in mijn leven, nog voor mijn eerste reis naar Azië. Het is zo een altijd-aanwezige lens geweest waardoor ik diepere lagen van het menselijk bestaan zie. Na het afronding van mijn universitaire opleiding Culturele Antropologie, was ik van 2014 tot 2018 in opleiding bij Alokanand Diaz (Human Design Republic) en de International Human Design School.