Human Design Insights #13: Poort 33 “Terugtrekken”

This post is also available in: English (Engels)

De 33e poort in het keelcentrum. Poort 33 is de stem van het verleden. “Ik weet het nog.” De laatste stap in elke ervaring is terugkijken op wat er is gebeurd om er zeker van te zijn dat je alles leert wat er te leren valt.

De locatie van de 33d poort in het Keelcentrum. Poort 33 drukt de stem van het verleden uit. “Ik herinner.” De laatste stap in elke ervaring is terugkijken op wat er is gebeurd om er zeker van te zijn dat je alles leert wat er te leren valt.

De Zon beweegt momenteel door de 33e poort. Dit is de laatste poort van wat de Wijk van de Beschaving wordt genoemd. Elk jaar is verdeeld in 4 kwartalen, met elk een specifiek energetisch thema.

De Wijk van de Beschaving is de wijk van het gebouw. Het draait allemaal om vorm en het vrouwelijke. Op 5 augustus gaat de Zon naar poort 7, de poort van het Leger en de eerste poort van het Kwartier van Dualiteit, het kwartier van verbondenheid en interactie.

Dat deze week een week is in de energie van poort 33 betekent dat we ons terugtrekken van wat we hebben opgebouwd en herzien wat we hebben ervaren en gecreëerd. De laatste check voordat we meer beweging gaan ervaren.

Deze week doen we een stap terug om te evalueren. We herinneren ons het verleden en erkennen de wijsheid die we hebben opgedaan. Wat zijn we aan het beoordelen? De lijnen van poort 33 geven ons inzicht in wat elke dag het thema zal zijn.

Ten eerste, vermijding. Wat heb ik vermeden – wat zou ik willen vermijden?
Ten tweede, geef je over. Waar heb ik me overgegeven – hoe kan ik me meer overgeven?
Ten derde, Geest. Ben ik pittig? Hoe gaat het met mijn geest? Hoe ver ben ik gekomen?
Ten vierde, waardigheid. Wat heb ik aan eigenwaarde gewonnen? Kan ik trots zijn op mijn prestatie en mijn mislukkingen accepteren?
Ten vijfde, timing. Wat heb ik geleerd over de timing van de werking? Vertrouw ik erop dat ik op het juiste moment op de juiste plaats ben?
Ten zesde, dissociatie. Ben ik in staat om het verleden los te laten?

Deze laatste vraag is de belangrijkste, want op 5 augustus aanstaande kijken we naar de toekomst. Deze week is de laatste kans om terug te blikken op de eerste helft van dit jaar. Nog een laatste blik over onze schouder. En dan steken we het vuur echt aan en komen we in beweging.

Kijk of je deze week echt de energie van reflectie kunt opmerken. Wees je ervan bewust dat je geest naar het verleden kijkt. Wees je bewust van wat er deze week gebeurt en wat het is dat duidelijker is dan ooit.

Wat nu duidelijk is, zijn de gevolgen van de keuzes die jullie in de eerste helft van dit jaar hebben gemaakt, en ze geven jullie een heel duidelijke boodschap over wat er wel of niet kan worden getransformeerd in de komende helft van het jaar.

En luister. Negeer niet wat er nu naar boven komt. Luister naar de stem van je vroegere zelf zoals die deze week tot uitdrukking komt. En eer de boodschap die het ons ons geeft.

☆☆☆

Wil je meer weten over jouw design? Neem een kijkje op de readings pagina of stuur me een berichtje.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

Human Design Insights #1: Het Solar Plexus centrum

Het Solar Plexus (Zonnevlecht) centrum is de emotionele golf. De beweging van uitzetting en samentrekking die we voelen als emoties. Wat er ook in het Nu bestaat, het emotionele centrum vergroot het, zodat het niet aan onze aandacht kan ontsnappen. Zo is het een...

Human Design Definitielijst

Human Design Definitielijst

Definitielijst Human Design: De wetenschap van differentiatie, in de wereld gebracht door Ra Uru Hu. De kennis die illustreert hoe elk mens uniek is in het functioneren van hun energetische systeem. Human Design combineert oeroude wijsheden met moderne wetenschap. Het...

De Schaduwkant van de Projector

De Schaduwkant van de Projector

Waarom hebben we het over de schaduwkant? Wat voor goed kan dat doen? Is dit niet ontmoedigend? Waarom kijken we niet gewoon naar het licht en bekrachtigen we de goede dingen? Er wordt veel geschreven en gezegd over Projectors. Mijn meest gelezen artikel zit vol...

Ariane – Human Design analist & coach

Ik ben hier om te begeleiden en te inspireren. Human Design kwam in 2009 in mijn leven, nog voor mijn eerste reis naar Azië. Het is zo een altijd-aanwezige lens geweest waardoor ik diepere lagen van het menselijk bestaan zie. Na het afronding van mijn universitaire opleiding Culturele Antropologie, was ik van 2014 tot 2018 in opleiding bij Alokanand Diaz (Human Design Republic) en de International Human Design School.