Blog

Wat voor relatie is goed voor mij, volgens Human Design?

Human Design

Wat voor relatie is goed voor mij, volgens Human Design?

This post is also available in: English (Engels)

Human Design laat zien wat er op het energetische level gebeurt wanneer we met een ander zijn. De activaties in het ene design brengen activaties in de andere voort. Je kunt de charts als het ware over elkaar heen leggen. Dan zie je waar ze overeenkomen, waar ze anders zijn en waar ze elkaar aanvullen. Elk van deze interacties is een andere ervaring. Of we tot iemand zijn aangetrokken is niet enkel gebaseerd op welke interacties er plaatsvinden, maar vooral ook op wat voor soort interacties we op dit moment nodig hebben.

Iemand met een heel ander design dan dat van ons zal een dynamische energie brengen. Wanneer we met hen zijn, worden er dingen geactiveerd die we niet gewend zijn. We voelen nieuwe energie in ons stromen en ontdekken delen van onszelf die we niet vaak tegenkomen. We worden ontvangen door de ander op een manier die we niet per se herkennen. Dankzij al deze dynamieken, zie we onszelf vanuit een nieuw perspectief. Dit kan mooi en enerverend, maar ook een flinke uitdaging.

Verbinden met iemand wiens design op dat van ons lijkt kan een meer grondende ervaring zijn. We kunnen bevestiging krijgen voor onze manier van zijn. We kunnen samen in een fijne harmonie zijn en nieuwe dieptes bereiken van hoe het is om te zijn zoals wij zijn. Dit kan ontspannend zijn en openend, maar het kan ook conflict voortbrengen wanneer die harmonie niet te vinden is en de energieën botsen. Het kan ook saai worden wanneer de relatie telkens dezelfde lijnen van denken en doen blijft volgen.

Dit zijn slechts twee stereotiep beschreven manieren van verbinden. Elk design is uniek, en elke verbinding is net zo goed uniek. We hebben baat bij verschillende vormen van verbinden op verschillende punten in ons leven.

Als ik een ideaal kon benoemen, zou dat zijn een combinatie van verschil en overeenkomst. Dit geeft een interessante dynamiek terwijl er ook een basis is waarin je elkaar begrijpt en kan ontmoeten.

Dat gezegd hebbende, dit is niet de enige goede relatiedynamiek en ook geen garantie voor succes. Uiteindelijk zijn we meer dan ons design. Dus ons design kan laten zien Hoe we verbinden, maar niet hoe we zouden moeten verbinden.

Voor het lange antwoord, lees hier verder.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.