Verandert mijn design gedurende mijn levensloop?

This post is also available in: English (Engels)

De blauwdruk die we ontvangen van de positie van de planeten op het moment van onze geboorte blijft ons hele leven hetzelfde. Net zoals dat ons lichaam altijd dezelfde opbouw heeft. Wat wel verandert is hoe we leven met ons design. Hoe meer we te weten komen over wie we zijn en wat wel en niet voor ons werkt, hoe meer we gewoontes die ons niet dienen loslaten en nieuwe manieren van zijn aanleren.

De meeste mensen groeien op met het idee dat hoe ze zijn niet goed genoeg is. Dat ze iemand anders moeten zijn om geaccepteerd te worden. Als kind nemen we substantiele lagen van conditionering aan. We passen ons aan aan onze omgeving. We creëren een alternatieve versie van onszelf om de harde oordelen van de wereld te kunnen doorstaan. Deze versie lijkt op wie we zijn, maar het is een vervorming van onze werkelijke zelf. Het wordt geboren uit angst en schaamte, niet als de pure en liefdevolle expressie van onze levenskracht.

Hoe duidelijker we deze vervorming in onszelf opmerken, hoe meer we worden we werkelijk zijn. We laten gewoonten los die niet voor ons werken, en ontdekken nieuwe gewoontes die ons de mogelijkheid geven volgens onze natuur te leven. Dit begint zodra we de intentie zetten om te leven als onze ware zelf. Onderweg komen we pijnlijke uitdagingen tegen. Overlevingsstrategiën loslaten voelt oncomfortabel, onveilig, en vaak helemaal verkeerd. Maar we ontdekken de liefde en het licht in ons op dit pad en leren te vertrouwen dat het klopt voor ons.

Gedurende deze reis veranderen we. We worden wat we nooit hadden durven dromen dat we konden zijn. Tijdens dit proces blijft ons design hetzelfde. Het is de blauwdruk van de structuur onder de oppervlakte. Wanneer we onze lagen van vervormende conditionering loslaten, ontvouwt zich diens natuurlijke werking. We beginnen te leven als wie we altijd al waren. De ware versie van ons die zich verborgen hield onder de lagen van angst en schaamte.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

Human Design Insights #1: Het Solar Plexus centrum

Het Solar Plexus (Zonnevlecht) centrum is de emotionele golf. De beweging van uitzetting en samentrekking die we voelen als emoties. Wat er ook in het Nu bestaat, het emotionele centrum vergroot het, zodat het niet aan onze aandacht kan ontsnappen. Zo is het een...

Human Design Definitielijst

Human Design Definitielijst

Definitielijst Human Design: De wetenschap van differentiatie, in de wereld gebracht door Ra Uru Hu. De kennis die illustreert hoe elk mens uniek is in het functioneren van hun energetische systeem. Human Design combineert oeroude wijsheden met moderne wetenschap. Het...

De Schaduwkant van de Projector

De Schaduwkant van de Projector

Waarom hebben we het over de schaduwkant? Wat voor goed kan dat doen? Is dit niet ontmoedigend? Waarom kijken we niet gewoon naar het licht en bekrachtigen we de goede dingen? Er wordt veel geschreven en gezegd over Projectors. Mijn meest gelezen artikel zit vol...

Ariane – Human Design analist & coach

Ik ben hier om te begeleiden en te inspireren. Human Design kwam in 2009 in mijn leven, nog voor mijn eerste reis naar Azië. Het is zo een altijd-aanwezige lens geweest waardoor ik diepere lagen van het menselijk bestaan zie. Na het afronding van mijn universitaire opleiding Culturele Antropologie, was ik van 2014 tot 2018 in opleiding bij Alokanand Diaz (Human Design Republic) en de International Human Design School.