Wat als ik mij niet herken in (een aspect van) mijn design?

Human Design gaat niet over geloven. We zijn altijd zelf de eerste en ultieme autoriteit over wie we zijn en hoe we functioneren. Als je iets leest over jouw design wat niet kloppend klinkt, dan betekent het dat het voor jou misschien wel helemaal niet relevant is. Je kan het gerust negeren.

Allereerst omdat er vele redenen zijn waarom dat wat je leest een onjuiste uitleg kan zijn. De schrijver ziet het wellicht vanuit een ander perspectief. Of ze misinterpreteren bepaalde informatie. Of misschien hebben ze het gewoon mis. We zijn allen mens, en fouten maken is menselijk. Nogmaals, niemand anders weet beter hoe jij in elkaar zit dan jijzelf. Je mag er gerust vanuit gaan dat ze het bij het verkeerde eind hebben, en dat wat voor jou klopt aanhouden.

Ten tweede, leven volgens je design is een intrinsiek subjectieve ervaring. Als er iets is aan Human Design dat niet met jou resoneert, dan kan het zijn dat gewoon niet relevant is voor jou.

Ik heb bijvoorbeeld nooit iets gehad met het PHS (een deel van Human Design wat gaat over de diepere lagen van onze activaties). Ik zie zeker de waarde ervan, maar heb nooit de behoefte gevoeld om erin te duiken. Betekent dit dat ik een essentieel aspect van Human Design mis? Dat zou zomaar kunnen. Maar dat doet er niet toe. Het is mijn leven en ik ben de autoriteit over welke informatie voor mij wel en niet relevan is. Dat is het einde van die discussie. En zoals ik het zie geldt hetzelfde voor jou.

Resoneert het niet, laat het los.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook interessant

Human Design Definitielijst

Human Design Definitielijst

Definitielijst Human Design: De wetenschap van differentiatie, in de wereld gebracht door Ra Uru Hu. De kennis die illustreert hoe elk mens uniek is in het functioneren van hun energetische systeem. Human Design combineert oeroude wijsheden met moderne wetenschap. Het...

De Schaduwkant van de Projector

De Schaduwkant van de Projector

Waarom hebben we het over de schaduwkant? Wat voor goed kan dat doen? Is dit niet ontmoedigend? Waarom kijken we niet gewoon naar het licht en bekrachtigen we de goede dingen? Er wordt veel geschreven en gezegd over Projectors. Mijn meest gelezen artikel zit vol...

Ariane – Human Design analist & coach

Ik ben hier om te begeleiden en te inspireren. Human Design kwam in 2009 in mijn leven, nog voor mijn eerste reis naar Azië. Het is zo een altijd-aanwezige lens geweest waardoor ik diepere lagen van het menselijk bestaan zie. Na het afronding van mijn universitaire opleiding Culturele Antropologie, was ik van 2014 tot 2018 in opleiding bij Alokanand Diaz (Human Design Republic) en de International Human Design School.