Ariane Timmermans

Human Design analist

“De magneet in het middelpunt van mijn lichaam
wijst mij altijd de juiste weg”

Innerlijke autoriteit

Toen ik Human Design in 2009 tegenkwam, had ik geen idee dat het zo’n grote rol zou hebben in de ontwikkeling van mijn leven.

Ik studeerde Culturele en Sociale Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ik wilde niets liever dan begrijpen waarom mensen zijn zoals ze zijn. Ik voelde me vaak als een alien in de wereld die toch echt mijn eigen was. Hoe beter ik de wereld leerde kennen, hoe meer ik me afvroeg: waarom dan? Ik moest en zou weten hoe alles in elkaar zat. Mijn studie gaf me een verhelderend perspectief, Human Design gaf verdieping.

Zelf-Geprojecteerde Projector

Human Design leerde mij dat ik een innerlijk kompas heb. Ik ben een Zelf-Geprojecteerde Projector en mijn G center is mijn innerlijke autoriteit. In mijn eerste reading met Nayla Nasra (Instituut voor Human Design) vertelde zij me over de magneet in het middelpunt van mijn lichaam dat altijd in de juiste richting wijst.

Ik oefende met het volgen van deze autoriteit terwijl ik door Amsterdam fietste. Als ik naar de supermarkt ging, dacht ik niet na over welke, maar voelde ik waar ik naartoe getrokken werd. Het leidde niet tot levens veranderende gebeurtenissen, maar ik leerde heel gevoelig te worden voor de richting van mijn innerlijke autoriteit.

Zo twijfelde ik er niet aan toen het me naar India leidde voor mijn Masteronderzoek. Toen ik daar aankwam ging mijn G centrum comfortabel zitten en besloot dat ik daar wel even zou blijven. Ik stelde mijn afstuderen uit en woonde twee jaar in Udaipur. Uiteindelijk keerde ik terug naar Nederland in 2015 en bleef daar omdat mijn G zei, dat was genoeg; laten we nu hier een leven opbouwen.

Analisten opleiding

Tegen die tijd waren al mijn plannen voor de toekomst van tafel. In plaats van een carrière te beginnen, was ik begonnen met wat voelde als een doctoraal – de Professionele Analisten Opleiding met Alokanand Diaz (Your Own Authority). Ik wist wat ik wilde doen met mijn leven: een Human Design Teacher zijn.

In 2017 voltooide ik de opleiding. Het was tijd voor een nieuwe onverwachtse wending. Ik was klaar om mijn certificaat te ontvangen en mezelf te lanceren op sociale media, maar ik overhaastte het certificatie proces en zakte op een technische fout. Bovendien zei mijn innerlijke autoriteit welgemeend nee op het openen van mijn zaak. Het zei nee tegen iets van mezelf maken. Nee tegen worden wie ik hoopte te zijn. Het zei, laat het gaan – wees hier, rust uit, leef.

Ik besloot me eraan over te geven. Mijn autoriteit had me nog nooit teleurgesteld, dus ik vertrouwde erop dat zelfs deze bizarre uitdaging kloppend was. Terugkijkend, weet ik nu dat het me uitnodigde om te integreren wat ik allemaal had geleerd.

Vertrouwen

Op die reis kwam ik fundamentele vragen tegen: 

Kan ik leven volgens mijn design wanneer dat me niet brengt wat ik dacht dat het me zou brengen?

Vertrouw ik mijn innerlijke autoriteit ook wanneer het me niet gelukkig maakt?

Kan ik wachten op de uitnodiging als er geen uitnodigingen komen?

Geloof ik in mijn succes als dat succes niet een winstgevende zaak is?

“Ik ben geworden wie ik ben”

Readings geven

Ik kon de moed erin houden door het geven van readings. Het waren er niet veel, maar elke reading die ik gaf was een magische ervaring. Er kwam iets in mij naar boven dat groter was dan alleen het communiceren van de kennis van Human Design. Ik zei precies de woorden die de persoon tegenover me nodig had om te horen. Ik ontdekte dat ik kon spreken vanuit diepere lagen.

Door mijn overgave aan een radicale zelfacceptatie kon ik andere begeleiden naar een zelfliefde die precies aansloot op waar zij op dat moment waren in hun leven. Met elke reading die ik gaf voelde ik me bekrachtigd om op het pad te blijven dat ik had genomen.

Jarenlang dook ik onder in wat ik Het Niets noemde. Ik ontdekte hoe vol dat Niets werkelijk was. In plaats van naar buiten te groeien, groeide ik vanbinnen. Ik kwam niet in beweging tenzij ik door de natuurlijk stroom van het leven werd bewogen. Ik liet alle dwang los en luisterde niet meer naar verhalen over hoe het zou moeten zijn.

Thuis bij mezelf

In 2020 bereikte ik een dieptepunt. Ik was zover in mezelf teruggetrokken dat de wereld niet meer veilig voor me voelde. In februari besloot ik mezelf te isoleren voor zolang als het nodig zou zijn. Een maand later deed de wereld met me mee. Het was onwerkelijk dat de wereld mee ging in de meest radicale en alien beslissing die ik ooit had gemaakt. Het hielp me om te vertrouwen dat het klopte. Die wereld was misschien zo slecht nog niet.

Ik kwam op een nulpunt. Niets om te zijn, niets om te doen, en nergens naartoe te gaan. Ik was in een diepe staat van rust en herstel. Ik zag dat al het nee zeggen ergens goed voor was geweest. Om mijn meest authentieke beweging te vinden, had ik alle andere bewegingen los te laten. Als ik niet hoef te doen, dan kom ik alleen in beweging voor wat essentieel is. Ik kwam thuis bij mezelf daar in mijn dieptepunt. Ik bouwde er mijn veilige nest.

Levenskracht

Na een jaar rusten en herstellen, kwam er weer beweging. Levenskracht werd wakker in mij, krachtiger dan ooit. Alles wat ik had geleerd in het Niets vond woorden en energie om gedeeld te worden. Meer mensen vonden me. Ik ging delen op sociale media, gewoon omdat ik er zin in had. Ik ging nogmaals voor mijn Analisten certificaat, nam mijn tijd, en slaagde! Het was de voltooiing van mijn zevenjarige certificatie cyclus.

Ik ben wie ik ben

Nu voel ik dat ik hier werkelijk ben. Ik leef. Ik weet wie ik ben en waarom ik hier ben. In al die tijd van niet weten is alles glashelder geworden. Ik heb langzaam en grondig mijn wortels in de grond gegroeid. Zij voeden nu het bouwen van mijn thuis in deze wereld. Ik ben dankbaar voor elke stap die ik op de weg hiernaartoe heb gezet.

Ik ben geworden wie ik ben. Mijn autoriteit had het bij het rechte eind toen het al die jaren geleden tegen alles nee zei. Het was in verbinding met de toekomst die ik nu heb bereikt. Ik ben Human Design zo dankbaar omdat het me heeft geleerd mijn innerlijke autoriteit te herkennen. Het bekrachtigde mij met het begrip van waarom het klopt om ernaar te luisteren.

Ik ben dankbaar om jou hier te mogen ontmoeten. Als je tot hier bent gekomen, ben jij op een vergelijkbare reis. Ik hoop dat mijn verhaal laat zien dat je niet alleen bent. Het is een voorrecht om het met je te mogen delen. Moge het je de inspiratie geven om jezelf nog dieper vertrouwen.